• OZNAM PRE RODIČOV DETÍ MŠ – JESENNÉ PRÁZDNINY

          • V zmysle nového usmernenia MŠVVaŠ SR sa jesenné školské prázdniny v materských školách rušia.

            Materské školy budú počas jesenných školských prázdnin v prevádzke v závislosti od aktuálnych potrieb zákonných zástupcov detí, prednostne tých, ktorí sa aktívne zúčastnia na zabezpečení plošného testovania obyvateľov.

            Zriaďovateľ materskej školy môže prevádzku materskej školy v čase jesenných školských prázdnin prerušiť v zmysle platnej legislatívy, ak zákonní zástupcovia neprejavia záujem o prevádzku materskej školy.

             

            Z toho dôvodu Vás prosíme, aby ste záujem o dochádzku detí v dňoch 30.10.2020, 2.11.2020, 6.11.2020, 9.11.2020 nahlásili osobne alebo telefonicky zamestnancom konkrétnej materskej školy, do ktorej Vaše dieťa dochádza najneskôr do 28.10.2020 do 14.00 hod.

             

            Zároveň prosíme zákonných zástupcov detí (v zmysle usmernenia), ktorí sú nezamestnaní alebo sú na rodičovskej či materskej dovolenke, aby si, vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu súvisiacu s výskytom a šírením ochorenia COVID-19, ponechali dieťa v domácej starostlivosti a nedávali ho domaterskej školy.

            Touto žiadosťou nijakým spôsobom neobmedzujeme dochádzku dieťaťa do materskej školy.

             

            Ďakujeme za ústretovosť a porozumenie

          • Celoplošné testovanie

          • Mesto Trnava zverejnilo na svojom webe trnava.sk a sociálnych sieťach online dotazník pre záujemcov, ktorí chcú počas celoplošného testovania obyvateľov Slovenska na ochorenie COVID-19 pomáhať ako administratívni pracovníci na registráciu alebo ako dobrovoľníci na pomocné práce. Podrobnosti o oboch pozíciách sú zverejnené priamo v dotazníku.

          • Červená fáza

          • Vážení rodičia,

            dňom 27.10.2020 škola prechádza do červenej fázy Alert (výstražného) systému z dôvodu potvrdenia ochorenia COVID-19 u štyroch žiakov a dvoch pedagogických zamestnancov. V súlade s rozhodnutím Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Trnava a usmerneniami Manuálu pre základné školy prerušujeme vyučovanie v dvoch triedach prvého stupňa a vylučujeme z vyučovacieho procesu úzke kontakty tried. Predpokladané ukončenie červenej fázy je 06.11.2020.

          • Zmena termínu Jesenných prázdnin

          • Dovoľujeme si Vám oznámiť, že na základe Rozhodnutia ministra z 23.10.2020 sa mení pôvodný termín Jesenných prázdnin určený Pedagogicko-organizačnými pokynmi.

            Jesenné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých školách v termínoch 30.októbra 2020 a 2., 6. a 9. novembra 2020.

          • Dištančné vzdelávanie žiakov 5. až 9. ročníka

          • Vážení rodičia,

            na základe Rozhodnutia ministra školstva sa od pondelka, 26.10.2020, denná školská dochádza Vášho dieťaťa, žiaka 5. až 9. ročníka, nahrádza dištančným vzdelávaním.

            S podrobnosťami o tomto druhu vzdelávania sa môžete oboznámiť v článku III. Dodatku č. 1 k Školskému poriadku základnej školy, ktorý je pre prihlásených užívateľov dostupný na webovej stránke školy, cez ľavú navigačnú lištu, v časti Školský poriadok.

            Organizačné pokyny a rozvrhy dištančného vzdelávania Vám boli zaslané do Správy v EduPage.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Prechod na dištančné vzdelávanie

          • Vážení rodičia,

            žiaci 2.stupňa, t. j. žiaci 5. až 9. ročníka, od pondelka, 26.10.2020, prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania. Podrobnejšie informácie k jej organizácii a priebehu Vám poskytneme po vydaní usmernení, ktoré očakávame z ministerstva školstva.

            Z poskytovania stravy v školskej jedálni sú žiaci, ktorí sa vzdelávajú dištančne, automaticky odhlásení.

            Za porozumenie a trpezlivosť Vám vopred ďakujeme.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Oznam pre rodičov žiakov základnej školy

          • Vážení zákonní zástupcovia,

            v súvislosti so zhoršujúcou sa epidemiologickou situáciou je povinnosťou školy zistiť podmienky pripravenosti na prechod na dištančné vzdelávanie (náhrada riadneho prezenčného vzdelávania v škole).

            V tejto súvislosti spúšťame on-line zisťovanie, do ktorého je nevyhnutné, aby ste sa zapojili cez webovú stránku školy, modul Komunikácia, časť Prihlasovanie.

            Online zisťovanie je aktívne do štvrtka, 22.10.2020, do 10.00.

            Na základe výsledkov zisťovania budeme organizačne zabezpečovať výchovno-vzdelávací proces v prípade prechodu na dištančné vzdelávanie s osobitným zreteľom na žiakov, ktorí nemajú reálny prístup k online vzdelávaniu alebo vzhľadom na svoje špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby vyžadujú podporu prostredníctvom prezenčného vzdelávania.

            Za spoluprácu Vám vopred ďakujeme.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Aktuálne opatrenie - rúška od pondelka,12.10.2020

          • Vážení rodičia,

            z dôvodu nepriaznivej epidemiologickej situácie ÚVZ SR a ministerstvo školstva nariadili od pondelka, 12.10.2020, povinné nosenie rúšok v interiéri aj v exteriéri pre žiakov ZŠ na prvom aj druhom stupni a dôrazne odporúčajú nosenie rúšok v interiéri aj v exteriéri pre deti MŠ.

            Rodičia dieťaťa MŠ, ktorí majú záujem uplatňovať dôrazné odporúčanie na nosenie rúška dieťaťom MŠ, svojmu dieťaťu pred vstupom do triedy rúško nasadia.

            Za spoluprácu Vám vopred ďakujeme.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Zelená fáza s opatreniami

          • Vážení rodičia,

            v súvislosti so zhoršujúcou sa epidemiologickou situáciou by sme Vás v záujme ochrany zdravia všetkých účastníkov výchovy a vzdelávania a ich rodín chceli požiadať o dôsledné dodržiavanie stanovených zásad:

            1. výchovno-vyučovacieho procesu sa zúčastňuje iba zdravé dieťa,
            2.  povinnosť bezodkladne informovať triedneho učiteľa svojho dieťaťa a riaditeľa školy v prípade, ak   je u dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19,
            3. povinnosť bezodkladne nahlásiť karanténu svojho dieťaťa triednemu učiteľovi a riaditeľovi školy, ak bola žiakovi nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom a zaslanie skenu / fotky Zápisnice o epidemiologickom vyšetrovaní škole (ospravedlnenie neúčasti žiaka na vyučovaní),
            4. pri podozrení na ochorenie COVID-19 v prípade zákonného zástupcu alebo osoby v úzkom kontakte so žiakom odporúčame dobrovoľnú domácu izoláciu do získania výsledku RT-PCR testu podozrivej osoby,
            5. dôsledné dodržiavanie aktuálne platných hygienicko-epidemiologických opatrení.

            Za ústretovosť a solidárny prístup Vám v mene všetkých ďakujeme.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • OZNAM PRE MŠ AJ ZŠ

          • Vážení rodičia,

            škola je povinná poskytnúť Sociálnej poisťovni pre potreby vyplácania nemocenskej dávky súvisiacej s ošetrovaním dieťaťa (ošetrovného) zoznamy detí a žiakov neprítomných na výchovno-vzdelávacom procese v mesiaci september. Nesprávne údaje od školy by mohli byť dôvodom na nevyplatenie ošetrovného, preto sa na Vás obraciame so žiadosťou o spoluprácu.

            Ak ste triednemu učiteľovi neuviedli dôvod neprítomnosti svojho dieťaťa a tento dôvod spadá pod nižšie uvedené kritériá, aby ste tak bezodkladne, najneskôr však do štvrtka, 01.10.2020 do 10.00, urobili prostredníctvom správy adresovanej triednemu učiteľovi cez edupage.

            Do zoznamu škola (organizačná zložka MŠ aj ZŠ) uvádza deti / žiakov, ktorým:

            1. bola nariadená karanténa / domáca izolácia,
            2. bola uzatvorená trieda / škola rozhodnutím príslušného orgánu, pričom nemusí ísť iba o karanténne opatrenie, ale môže ísť aj o riaditeľské voľno,
            3. ich ošetrujúci lekár vystavil ospravedlnenie pre chorobu, resp. rodičom lekár potvrdil (aj bez vydania ospravedlnenky) potrebu ošetrovania z dôvodu choroby dieťaťa alebo žiaka.

            V prípade, ak si v Sociálnej poisťovni neuplatňujete nárok na ošetrovné, považujte, prosím, tento oznam za bezpredmetný.

            Za spoluprácu Vám vopred ďakujeme.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Oranžová fáza

          • Vážení rodičia,

            dňom 25.09.2020 škola prechádza do oranžovej fázy Alert (výstražného) systému.

            Na základe usmernenia RÚVZ Trnava vďaka dôslednému uplatňovaniu protiepidemiologických opatrení táto skutočnosť nebude mať vplyv na organizáciu a priebeh výchovno-vzdelávacej činnosti a ostatných činností školy.

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            vzhľadom  na súčasnú epidemiologickú situáciu nie je možné zabezpečiť skupinové preventívne stomatologické prehliadky Vašich detí.

            Zubná lekárka,  MUDr. Jarmila Funtíková,  pre Vás vyhradila pondelky, od 05.10.2020 do 15.12.2020,  v čase od 14.00 – 15.30 hod.  Na preventívnu prehliadku s Vaším dieťaťom je vhodné objednať sa na telefónnom čísle 033 534 92 81, kl. 125

            Za porozumenie ďakujeme.

          • AKTUALIZOVANÉ POKYNY

          • Vážení zákonní zástupcovia, vzhľadom na aktualizované usmernenia ministerstva školstva a úradu verejného zdravotníctva (dostupné v prílohe) si Vám dovoľujeme oznámiť základné organizačné pokyny platné v základnej škole od 17.09.2020:

            - povinnosť nosenia rúšok je predĺžená do 30.09.2020,

            - do 3 dní neprítomnosti v škole sa zarátavajú aj dni pracovného pokoja a víkendové dni,

            - mení sa znenie Vyhlásenia o bezinfekčnosti,

            - zavádza sa Vyhlásenie návštevníka.

            Z dôvodu dodržania nariadení ÚVZ SR v súvislosti so stravovaním žiakov po dobu platnosti Usmernenia SOPZŠČ/4317/98672/2020 upravujeme dĺžku trvania prestávok nasledovne:

            1. hodina            08.00     08.45     10 min

            2. hodina            08.55     09.40     15 min               pobyt vonku

            3. hodina            09.55     10.40     10 min

            4. hodina            10.50     11.35     20 minút             stravovanie, resp. pobyt vonku

            5. hodina            11.55     12.40     20 minút             stravovanie, resp. pobyt vonku

            6. hodina            13.00     13.45    

          • Usmernenie pre prípad výskytu ochorenia

          • Pri podozrení na ochorenie žiaka / zamestnanca je prvý kontakt zákonného zástupcu žiaka / zamestnanca so všeobecným lekárom len telefonicky, mailom, alebo iným dištančným spôsobom a ďalej postupuje podľa jeho pokynov.

            Škola, zákonný zástupca žiaka, zamestnanec nekontaktujú RÚVZ, vyrozumenie RÚVZ zabezpečuje všeobecný lekár.

            Podbrobné informácie o postupe v prípade výskytu ochorenia nájdete v usmernení v prílohe.​​​​​​​

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Kornela Mahra 11, Trnava
      • tel. 033/ 3236 880
      • +42133 3236 880
      • Ulica Kornela Mahra 2795/11 917 08 Trnava Slovakia
      • 37990357
      • 2022100553
      • tel.: 033/3236 880 sekretariat@zskm.trnava.sk
      • tel. 033/ 3236 885
      • tel. 033/3236 887
      • tel. 033/3236 884
      • tel. 033/ 3236 883
      • tel.: 033/ 3236 886
      • zástupca: 033/3236 759 (kancelária na MŠ Mahra) email: mscajkovskeho@ms.trnava.sk triedy: 033/3236 815
      • zástupca: 033/3236 759 email: msmahra@ms.trnava.sk triedy: 033/3236 761
      • škola: 033/ 32 36 882 email: martina.bednarova@zskm.trnava.sk EP MŠ K.Mahra 9 033/ 32 36 760 sjmahra@ms.trnava.sk - párny kalendárny týždeň: pondelok, streda, piatok - nepárny kalendárny týždeň: utorok a štvrtok EP MŠ Čajkovského 28 033/32 36 814 sjcajkovskeho@ms.trnava.sk - párny kalendárny týždeň: utorok a štvrtok - nepárny kalendárny týždeň: pondelok, streda, piatok
      • https://zskmahratt.edupage.org/text4/ 033/3236 889
      • Mesto Trnava Hlavná 1 917 71 Trnava
      • Zriaďovacia listina č. OVŠaK/41959-84788/2021/Bb, dodatok 1. č. OVŠaK-5093-8998/2014/Bb dodatok 2. č. OVŠakK/806-4280/2018/Gl riaditeľka školy: Mgr. Lea Vretenárová
    • Prihlásenie