• Usmernenie pre zákonných zástupcov detí nastupujúcich 02.09.2020 do materskej školy.

          • Usmernenie pre zákonných zástupcov detí nastupujúcich 02.09.2020 do materskej školy.

            Opatrenia materskej školy v súvislosti s prevenciou nákazy COVID 19.

             

             

            PREVÁDZKA MŠ BUDE PREBIEHAŤ ZA PRÍSNYCH HYGIENICKO – EPIDEMIOLOGICKÝCH PODMIENOK A OPATRENÍ VYDANÝCH ÚRADOM VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA A MINISTERSTVOM ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SR.

             

            ČAS PREVÁDZKY : 6.00-16.30 hod  

            V čase od 6.00 do 7.30 privádza zákonný zástupca alebo ním poverená sprevádzajúca osoba do PAVILÓNU Č.3 (tzv. stretávacia trieda) a z tejto triedy si ho preberá v čase od 15.30 do 16.30.

            Od 7.30 do 15.30 sú v prevádzke všetky triedy.

            Napriek tomu, že deti  v materskej škole nemusia používať rúška, odporúčame rodičom, aby ich deti počas pobytu v stretávacej triede mali. ROZHODNUTIE NOSIŤ RÚŠKO JE V PLNEJ KOMPETENCII ZÁKONNÉHO ZÁSTUPCU.

             

            V zmysle vydaných usmernení bol vypracovaný dodatok školského poriadku, z ktorého hlavné body dotýkajúce sa zákonných zástupcov a prevádzky MŠ uvádzame nižšie. Tieto si prosím pozorne preštudujte, nakoľko ráno, pri prvom príchode do MŠ, bude potrebné, aby ste svoje oboznámenie s dodatkom potvrdili podpisom.

            „Noví rodičia“ – si preštudujú kompletné znenie školského poriadku!!!!

             

            ZÁKONNÝ ZÁSTUPCAzodpovedá za dodržiavanie hygienicko – epidemiologických opatrení pri privádzaní a preberaní dieťaťa do materskej školy. Dodržiava všetky pokyny, ktoré upravujú podmienky konkrétnej materskej školy (bližšie špecifikované v kompletnom dodatku školskéhoporiadku MŠ).

             

            1. Pri ceste do materskej školy sa sprevádzajúce osoby a deti riadia opatreniami ÚVZ SR a pokynmi RÚVZ.  Dodržujete odstupy 2 mpred vstupom do budovy MŠ a pred vstupom do objektu MŠ (vstupná bránka do areálu).
            2. Celkový čas zdržiavaniasa osôb sprevádzajúcich deti do materskej školy vo vonkajších a vnútorných priestoroch materskej školy nesmie byť dlhší ako 10 minút.
            3. V priestoroch šatne sa pohybuje počet osôb podľa aktuálneho oznamu na vchodových dverách.
            4. Sprevádzajúca osoba sa v priestoroch materskej školy pohybuje vždy v rúškuresp. v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami, a to hlavne za účelom odovzdania a vyzdvihnutia dieťaťa v šatni.
            5. Do budovy školy rodiča (zákonného zástupcu) púšťa určený zamestnanec, ktorý vydá pokyn na  vykonanie dezinfekcie rúka zároveň dohliada a koordinuje počet vstupujúcich ľudí do budovy MŠ. Minimalizuje aj pohyb osôb pred vonkajšími priestormi tak, aby sa minimalizoval kontakt medzi osobami.
            6. Sprevádzajúca osobapočas pobytu v šatňovom/vstupnom priestore materskej školy pri sprevádzaní dieťaťa v MŠ dodržiava nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfikuje si ruky.
            7. Odovzdáva dieťa výhradne učiteľke, ktorá dieťa prevezme až po zmeraní teploty a na základe záveru ranného zdravotného filtra(nad 37,2° C nepreberie dieťa).
            8. Predkladá pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy, alebo po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie,   tlačivá majú pripravené pedagogickí zamestnanci a budú prístupné na webovom sídle školy na stiahnutie.
            9. Predkladá pri prvom nástupedieťaťa do materskej školy (všetci rodičia)Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa, tlačivá majú pripravené pedagogickí zamestnanci a budú prístupné na webovom sídle školy na stiahnutie.
            10. Predkladá pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy (všetci rodičia)Splnomocnenie na odovzdávanie a preberanie dieťaťa, tlačivá majú pripravené pedagogickí zamestnanci a budú prístupné na webovom sídle školy na stiahnutie.
            11. V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného pedagogického zamestnanca a zástupcu riaditeľa pre MŠ. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

            ĎALŠIE POKYNY ZÁKONNÝM ZÁSTUPCOMza účelom dodržania hygienicko - epidemiologických opatrení:

            • Zákonný zástupca pri nástupe zabezpečí pre dieťa 1 ks rezervného rúška, ktoré uloží do skrinky.
            • Každé dieťa potrebuje do MŠ bezpečné a podpísané prezuvky (nie vsuvky)
            • Dieťa nosí do MŠ vlastné pyžamo -  1x týždenne zabezpečuje rodič výmenu.
            • Zákaz nosenia hračiek alebo iných pomôcok, materiálu  z domu.
            • V skrinke môžete byť len náhradné oblečenie – prežehlené a uložené v obale.
            • Každé dieťa potrebuje do MŠ bezpečné a podpísané prezuvky (nie vsuvky)
            • Zákaz ukladať deťom do skriniek – potraviny, sladkosti, fľaše s vodou.
            • Rodičom sa z epidemiologických a hygienických dôvodov zakazuje nosiť akékoľvek balené sladkosti, neorganizujeme žiadne spoločné oslavy – narodeninové, meninové dni.
            • Po prevzatí dieťaťa zo šatne ( nie viac ako 10 minút) je zakázané zdržiavať sa na školskom dvore.
            • V prípade, ak rodič prevezme dieťa zo školského dvora ( kde je učiteľka so svojou skupinou v určených zónach – opúšťa areál školského dvora.

             

            VÝCHOVNO-VZDELÁVACÍ PROCES

            • v závislosti od poveternostných podmienok sa prevažná väčšina aktivít s deťmi a pre detiorganizuje v exteriéri, či už v areáli MŠ, alebo mimo neho;
            • pri pobyte v interiéri a v exteriéri materskej školy deti nemusia nosiť rúška;
            • materská škola neorganizuje žiadne spoločné akcie a iné hromadné podujatia, kde dochádzak združovaniu väčšieho množstva osôb;
            • zvýšená pozornosť je venovaná rozvíjaniu a upevňovanie hygienických návykovosobitne pred stravovaním a po príchode zvonku. Je potrebné dbať na to, aby si detiosvojili návyk umývať si ruky efektívnym spôsobom, ktorý zamedzuje prenos nákazy.

             

            ĎALŠIE ZVEREJNENIE INFORMÁCIÍ SÚVISIACICH S PREVÁDZKOU MŠ

            Kompletné informácie nájdete na webovej stránke školy SEKCIA MATERSKÁ ŠKOLA - DÔLEŽITÉ

            Dôležité dokumenty dotýkajúce sa prevádzky MŠ  od 01.09.2020:

            • školský poriadok + dodatky k školskému poriadku,
            • zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa
            • vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti,

            splnomocnenie na odovzdávanie a preberanie dieťaťa

          • Oznam vedúcej ŠJ

          •  

            Vážení rodičia.

                        Žiak/stravník, ktorý sa prihlásil na stravovanie (odovzdal „ Zápisný lístok  na stravovanie) a má  uhradené stravné+réžiu do 28. augusta 2020 ( 1.roč.: 22,99 + 5,- EUR, 2.roč.: 24,70 + 5,- EUR), bude mať obedy automaticky objednané od 03.09.2020. Túto sumu uhrádzajú len prváci a novoprijatí žiaci

             

            Ostatní žiaci: platia doplatok len tí, ktorí dostali  na mailovú adresu oznam o výške doplatku. V prípade, že na začiatku šk. r. žiak nemá  záujem odobrať obed, musí sa sám na dané dni odhlásiť najneskôr do 14,00 hod. predchádzajúceho dňa.

             Odhlasovanie: 1.  na  https://www.eskoly.sk/zskmahra11  - použiť svoje prihlasovacie údaje (v prípade, že tieto                         údaje nemáte, obráťte sa, prosím, na vedúcu ŠJ)

                                      2.    telefonicky na tel. č. 3236 882

                                      3.    osobne  u vedúcej ŠJ

            ČIP/Čipová karta:          

                      Žiak/stravník si má možnosť zakúpiť čip u vedúcej ŠJ alebo na sekretariáte ZŠ K. Mahra 11 v termíne od 25.08. do 28.08. Hodnota 1,50 EUR ( príp. ISIC karta v hodnote 20,- EUR), ktorá je platná po celý čas štúdia  ( ak ju nestratí ).  V prípade straty si žiak musí zakúpiť nový čip/ISIC kartu. Strava sa odoberá priložením čipu, príp. ISIC karty.

            Ďakujem za porozumenie.

            Vedúca ŠJ

          • Stravovanie v školskom roku 2020/2021 - základná škola

          • Vážení rodičia,

            v súvislosti s Vami prejaveným záujmom o stravovanie pre Vaše dieťa, prosím, venujte pozornosť oznamom vedúcej školskej jedálne.

            Pre zabezpečenie stravovacích služieb je potrebné na stravovanie dieťa prihlásiť vyplnením Zápisného lístka stravníka (je to zároveň žiadosť zákonného zástupcu o prijatie dieťaťa na stravovanie od septembra 2020) a uhradiť prvú platbu stravníka tak, aby najneskôr do 20. augusta  2020 bola pripísaná na účet školskej jedálne.

            Vyplnený a zákonným zástupcom podpísaný Zápisný lístok vrátane prílohy je potrebné

            • odovzdať osobne v kancelárii vedúcej ŠJ (vchod cez školský dvor, spojnica medzi ulicami Lomonosovova a Kornela Mahra) v termínoch do 08.07.2020 od 08.00 do 14.00 alebo od 19.08.2020 od 08.00 do 14.00, alebo
            • naskenovaný zaslať na e-mail vedúcej školskej jedálne, Ing. Martiny Bednárovej:  martina.bednarova@zskm.trnava.sk.
            • Zapisny__listok_2020-21(1).docx
          • Školská jedáleň - stravovanie a dotácia od septembra 2020

          • Vážení rodičia žiakov 1. až 8. ročníka,

            v súvislosti so zabezpečením stravovania Vášho dieťaťa a poskytovania dotácie na stravovanie v budúcom školskom roku v zmysle zákona č.544/2010 Z. z. si Vás dovoľujeme požiadať o vyjadrenie Vášho záujmu, respektíve nezáujmu, o stravovanie a služby s tým spojené prostredníctvom on-line zisťovania cez webovú stránku školy, modul Komunikácia, časť Prihlasovanie do štvrtku, 02.07.2020.do 10.00.

            Vaše vyjadrenie v on-line zisťovaní na školský rok 2020/2021 nahrádza obvyklé tlačivo Vyjadrenie zákonného zástupcu k poskytovaniu stravy a dotácie.  

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2019/2020

          • V utorok, 30.06.2020, spoločným stretnutím o 08.00 v areáli školy (školský dvor) zahájime slávnostné ukončenie školského roka. Následne budú mať triedne kolektívy vo svojich kmeňových triedach vyhodnotenie výchovno-vyučovacích výsledkov, ocenenie najúspešnejších žiakov triedy a odovzdávanie vysvedčení. Predpokladaný čas ukončenia slávnostného odovzdávania je medzi 08.45 - 09.00. V prípade nepriaznivého počasia sa celé slávnostné ukončenie bude realizovať v interiéri školy.

            Neprevzaté vysvedčenia bude možné prevziať v kancelárii prvého kontaktu v pracovných dňoch od 08.00 do 14.00 počas celých letných prázdnin.

          • Milí žiaci, vážení rodičia a pedagógovia,

          • dnešným dňom, teda piatkom, 26.06.2020, oficiálne končí vzdelávanie na diaľku v školskom roku 2019/2020.

            Dovoľte mi, aby som Vám všetkým úprimne poďakovala za vynaložené úsilie, snahu a čas, ktoré ste spolupráci pri vzdelávaní venovali a vďaka čomu sme spoločnými silami zvládli neľahké obdobie mimoriadneho prerušenia výchovno-vzdelávacieho procesu.

            Všetkým prajem čo najkrajšie strávenie chvíľ zaslúženého oddychu.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Nástup žiakov 6. až 9. ročníka do školy

          • Vážení rodičia,

            prosím, venujte pozornosť Správam, ktoré Vám v piatok boli zaslané cez edupage v súvislosti s nátupom žiakov 6. až 9. ročníka do školy.

            - skupiny vytvorené od 01.06.2020: zmena kmeňových tried, všetky skupiny vstupujú do školy vchodom pre        prvý stupeň a ŠKD,

            - skupiny vytvorené od 22.06.2020: zaradenie žiakov, organizačné pokyny k nástupu, povinné tlačivá.

            Za spoluprácu, ktorá pomôže bezproblémovej realizácii činností v škole, Vám vopred ďakujeme.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Vážení rodičia žiakov 6. až 9. ročníka

          • V súvislosti s uvoľňovaním opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR máte možnosť od 22.06.2020 zaradiť Vaše dieťa do školy, účasť žiaka na činnosti organizovanej školou je naďalej dobrovoľná.

            Z dôvodu organizačného zabezpečenia činnosti školy Vás prosíme, aby ste do stredy, 17.06.2020, záväzne vyjadrili svoj záujem o zaradenie dieťaťa do školy prostredníctvom vyplnenia on-line zisťovania cez webovú stránku školy, modul Komunikácia, časť Prihlasovanie.

             Podrobnosti o obsahu a organizácii činnosti nájdete v úvode on-line formulára zisťovania.

             Za spoluprácu vopred ďakujeme. S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Uvoľňovanie opatrení ÚVZ

          • V súvislosti s uvoľňovaním opatrení Úradu verejného zdravotníctva a s ohľadom na personálne a prevádzkové podmienky Vám oznamujeme, že od pondelka, 15.06.2020:

            - navyšujeme počet detí a žiakov zaradených do skupín v MŠ a ZŠ - Váš záujem je potrebné zaslať mailom: pre MŠ na msmahra@ms.trnava.skpre ZŠ: info@zskm.trnava.sk (pokyny k zaradeniu Vám následne oznámime):

            MŠ, Kornela Mahra 9 - 10 voľných miest,

            MŠ, Čajkovského 28 - 10 voľných miest,

            ZŠ poldenný pobyt (bez ŠKD) - 34 miest,

            ZŠ celodenný pobyt (s ŠKD) - 12 miest,

            - rušíme harmonogram nástupu do skupín zaradených na činnosť v ZŠ, nástup žiaka do skupiny je v čase 07.30 až 08.00; ostatné organizačné náležitosti nástupu (vchod, trieda skupiny, vyhlásenie zákonného zástupcu) zostávajú nezmenené.

            Dovoľujeme si Vám pripomenúť, že ak Vaše dieťa nastupuje do skupiny po prvýkrát alebo po neprítomnosti dlhšej ako tri dni, je potrebné pri nástupe do ZŠ aj do MŠ opakovane odovzdať Vyhlásenie zákonného zástupcu, ktorého znenie platné k 15.06.2020, si môžete stiahnuť tu:

          • Nástup skupín do ZŠ

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            na základe plynulej realizácie ranného filtra žiakov zaradených do skupín na činnosť v škole, Vám oznamujeme, že od pondelka, 08.06.2020, skracujeme dobu nástupu skupín a upravujeme harmonogram nástupu do školy.

            Ostatné organizačné náležitosti zostávajú nezmenené.

            Ďakujeme Vám za spoluprácu a všetkým prajeme príjemné prežitie víkendu.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

            Dovoľujeme si Vám pripomenúť, že ak Vaše dieťa nastupuje do skupiny po neprítomnosti dlhšej ako tri dni, je potrebné pri nástupe do ZŠ opakovane odovzdať Vyhlásenie zákonného zástupcu, ktorého aktualizované znenie si môžete stiahnuť tu:

          • Poďakovanie

          • Vážení rodičia a milí žiaci,

            ďakujeme Vám za rešpektovanie regulovaného vstupu do areálu školy a dodržiavanie protiepidemiologických opatrení, vďaka čomu sa dnešný ranný filter žiakov skrátil o dvadsať minút a prebehol v príjemnej a pokojnej atmosfére.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Regulovaný vstup do areálu ZŠ od 02.06.2020

          • Vážení rodičia žiakov základnej školy,

            napriek tomu, že škola vykonala dostatočné preukázateľné informovanie, Vám s poľutovaním musíme oznámiť, že vzhľadom na skúsenosť s dodržiavaním protiepidemiologických opatrení (zamedzenie zhromažďovania a dodržiavanie povinných rozostupov označených na zemi pri príchode do budovy školy) od zajtra, t. j. od 02.06.2020, bude do areálu základnej školy vstup regulovaný tak, aby škola bola schopná splniť dodržiavanie nariadených protiepidemiologických opatrení a prípadné zhromažďovanie sa dialo na verejnom priestranstve, kde za svoje správanie preberá každý osobnú zodpovednosť.

            Veríme, že toto opatrenie, ktoré prijímame v záujme ochrany Vašej, Vašich detí a našich zamestnancov, prijmete s porozumením a budete ho akceptovať.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Pokyny k nástupu dieťaťa do MŠ

          • Vážení rodičia detí materskej školy,

            do sekcií materskej školy, v ľavom navigačnom paneli (MŠ K. Mahra 9 a MŠ Čajkovského 28), boli do časti DÔLEŽITÉ pridané materiály týkajúce sa nástupu Vášho dieťaťa do materskej školy od 01.06.2020.

            Prosíme Vás, aby ste sa so znením materiálov oboznámili a tým prispeli k skráteniu čakacej doby pri prevzatí dieťaťa do materskej školy. 

            Za spoluprácu Vám vopred ďakujeme.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Organizačné pokyny k nástupu so ZŠ

          • Vážení rodičia, 

            do Správ Vám boli zaslané organizčné pokyny k nástupu Vášho dieťaťa do školy. Súčasťou správ sú prílohy, ktoré je potrebné vytlačiť, vyplniť a žiak ich v pondelok, 01.06.2020, pri vstupe do školy odovzdá. V prípade, ak nemáte možnosť prílohy vytlačiť, môžete si ich v piatok, 29.05.2020, v tlačenej podobe prevziať v kancelárii prvého kontaktu v základnej škole. Bez odovzdania vyplnených tlačív nebude môcť byť Vaše dieťa zaradené do skupiny. Veríme, že v správe nájdete všetky potrebné informácie. V opačnom prípade Vám radi na doplňujúce otázky odpovieme mailom (lea.vretenarova@zskm.trnava.sk) alebo cez modul Správy.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Kornela Mahra 11, Trnava
      • tel. 033/ 3236 880
      • +42133 3236 880
      • Ulica Kornela Mahra 2795/11 917 08 Trnava Slovakia
      • 37990357
      • 2022100553
      • tel.: 033/3236 880 sekretariat@zskm.trnava.sk
      • tel. 033/ 3236 885
      • tel. 033/3236 887
      • tel. 033/3236 884
      • tel. 033/ 3236 883
      • tel.: 033/ 3236 886
      • zástupca: 033/3236 759 (kancelária na MŠ Mahra) email: mscajkovskeho@ms.trnava.sk triedy: 033/3236 815
      • zástupca: 033/3236 759 email: msmahra@ms.trnava.sk triedy: 033/3236 761
      • škola: 033/ 32 36 882 email: martina.bednarova@zskm.trnava.sk EP MŠ K.Mahra 9 033/ 32 36 760 sjmahra@ms.trnava.sk - párny kalendárny týždeň: pondelok, streda, piatok - nepárny kalendárny týždeň: utorok a štvrtok EP MŠ Čajkovského 28 033/32 36 814 sjcajkovskeho@ms.trnava.sk - párny kalendárny týždeň: utorok a štvrtok - nepárny kalendárny týždeň: pondelok, streda, piatok
      • https://zskmahratt.edupage.org/text4/ 033/3236 889
      • Mesto Trnava Hlavná 1 917 71 Trnava
      • Zriaďovacia listina č. OVŠaK/41959-84788/2021/Bb, dodatok 1. č. OVŠaK-5093-8998/2014/Bb dodatok 2. č. OVŠakK/806-4280/2018/Gl riaditeľka školy: Mgr. Lea Vretenárová
    • Prihlásenie