• AKTUALITY

          • Vážení zákonní zástupcovia,

            vedenie školy pripravovalo na sobotu (01.05.2021) testovanie antigénovými testami pre žiakov druhého stupňa a zákonných zástupcov detí materských a základných škôl. Testovanie bolo pripravované už minulý týždeň v súlade s, v tom čase, platnými nariadeniami zo strany nadriadených orgánov.

            Dňa 27.04.2021 bolo zverejnené Uznesenie vlády SR č. 215/2021 (v prílohe), podľa ktorého je potrebné preukazovanie sa negatívnym testom v školách a školských zariadeniach pre žiakov a zákonných zástupcov detí materských a základných škôl len v okresoch vo IV. stupni varovania (čierne okresy). Na základe tohto uznesenia sa plánované sobotné testovanie ruší a zákonní zástupcovia v prípade potreby môžu využiť odberné miesta, ktoré sú na území mesta zriadené Ministerstvom zdravotníctva a využiť objednávanie na testovanie prostredníctvom webovej stránky https://korona.gov.sk/.

          • Zápis do 1. ročníka

          • Vážení zákonní zástupcovia detí, ktoré dosiahnu šesť rokov veku do 31. 08. 2021 (vrátane),

            pripravujeme pre Vás informácie k zápisu dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky od školského roka 2021/2022, ktorý sa uskutoční v dňoch 08.04.2021 a 09.04.2021.

            Zápis sa bude realizovať v súlade s Usmernením MŠVVaŠ SR. Bližšie informácie v dostatočnom časovom predstihu pred zápisom nájdete na webovej stránke školy.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Obmedzená prevádzka pokračuje

          • Vážení zákonní zástupcovia,

            dovoľujeme si Vám oznámiť, že aj od pondelak, 22.03.2021, pokračuje doterajšia prevádzka školských zariadení, materskej školy a školského klubu detí (družiny), iba v obmedzenom režime, t. j. iba pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha ich práce im ju neumožňuje vykonávať z domácnosti. Pre všetkých žiakov základnej školy aj naďalej pokračuje dištančné vzdelávanie.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Film "V sieti" - RTVS - 10.3.2021

          • Dobrý deň,

            dovoľujem si Vás informovať, že dnes - 10.3.2021 sa na Dvojke RTVS o 20:10 uskutoční televízna premiéra českého dokumentárneho experimentu V sieti, ktorý sa venuje tabuizovanej téme zneužívania detí na internete. Hneď po ňom bude nasledovať diskusia „Čo všetko sa deje za dverami detskej izby?“. Diskutovať bude slovenský koproducent filmu Peter Kerekes, právnik a odborník na problematiku detského násilia Róbert Dobrovodský a psychologicky sa na tému sexuálneho zneužívania a vykorisťovania deti a mladých ľudí v online priestore pozrie Marek Madro z organizácie IPčko. Hovoriť sa bude o téme online groomingu, ale najmä o tom, ako mu predchádzať a čo robiť, ak sa v takej situácii ocitnete.

            Téma online sexuálneho zneužívania je realitou a nemôžeme pred ňou zatvárať oči. Práve naopak, je čas poriadne ich otvoriť a podať pomocnú ruku obetiam sexuálnych predátorov. Preto vznikol web STALOSATO.SK, ktorý je tu práve pre obete, rodičov a odborníkov.

            S pozdravom Mgr. Juraj Janček, PhD.

            Oddelenie Podpora ochrany detí pred násilím| Sekcia sociálnych vecí a rodiny

          • Prevádzka od pondelka, 08.03.2021

          • Vážení zákonní zástupcovia,

            v zmysle nového uznesenia Vlády SR, Rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu a stanoviska RÚVZ bude aj naďalej, od pondelka, 08.03.2021, prebiehať obmedzená prevádzka materských škôl a školských klubov detí pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha ich práce im ju neumožňuje vykonávať z domácnosti. Pre všetkých žiakov základnej školy pokračuje dištančné vzdelávanie.

            Mesto Trnava naďalej konzultuje aktuálnu epidemiologickú situáciu s regionálnym úradom verejného zdravotníctva a pripravujeme plán návratu detí do materských škôl a na 1. stupeň základných škôl, o ktorom Vás včas budeme informovať prostredníctvom webovej stránky školy.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Prevádzka školy a školských zariadení

          • Organizačná zložka - materská škola

            01.03.2021 až 05.03.2021 - obmedzená prevádzka pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry a rodičov, ktorým povaha ich práce neumožňuje vykonávať ju z domu,

            od 08.03.2021 - o prevádzke zriaďovateľ s RÚVZ Trnava rozhodnú 03.03.2021;

            Organizačná zložka - základná škola

            01.03.2021 až 05.03.2021 Jarné prázdniny (Jarná škola sa z dôvodu nízkeho záujmu neorganizuje),

            od 08.03.2021 - pokračuje dištančné vzdelávanie vo všetkých ročníkoch;

            Školský klub detí pri ZŠ s MŠ - družina

            01.03.2021 až 05.03.2021 - prerušená prevádzka.

          • Ústredie Sociálnej poisťovne informuje

          • Jarné prázdniny nie sú dôvodom na ošetrovné pre rodičov

            Sociálna poisťovňa upozorňuje rodičov žiakov základných škôl, že z dôvodu jarných prázdnin, im nárok na ošetrovné nevzniká. Ak ostanú s dieťaťom doma, ošetrovné si nemôžu nárokovať, pretože v tom čase škola nie je uzavretá na základe rozhodnutia, ale priamo na základe školského zákona a príslušnej vyhlášky ministerstva školstva.

            Ak si rodič uplatní nárok na ošetrovné z dôvodu starostlivosti o dieťa počas školských prázdnin, Sociálna poisťovňa nárok neprizná. Nárok na ošetrovné počas prázdnin môže vzniknúť jedine v prípade, ak je dieťa choré.

            Rodičia detí materskej školy si môžu pandemické ošetrovné uplatniť aj počas obdobia jarných prázdnin.

          • Zisťovanie - MOŽNÝ termín otvorenia MŠ

          • Vážení zákonní zástupcovia detí materskej školy, 

            do pondelka, 01.03.2021, do 10.00, Vás prosíme o vyplnenie krátkeho online zisťovania záujmu o umiestnenie dieťaťa do MŠ od 08.03.2021. Tento termín otvorenia materských škôl NIE JE DEFINITÍVNY, je zatiaľ STANOVENÝ PREDBEŽNE a definitívne stanovisko zriaďovateľa, po konzultácii s RÚVZ Trnava, bude vydané až 03.03.2021. Pri prevádzke materských škôl naďalej platia sprísnené opatrenia na predchádzanie šíreniu ochorenia COVID-19, ktoré je nevyhnutné dodržiavať.

            V prípade obnovenia prevádzky materskej školy pominie Váš nárok na pandemickú OČR. 

          • Prijímacie skúšky na stredné školy 2021

          • Vážení zákonní zástupcovia, žiaci 9. ročníka,

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR zverejnilo Usmernenie pre výchovných poradcov ZŠ, riaditeľov SŠ a zákonných zástupcov žiaka pre prijímacie skúšky na stredné školy 2021.

            Usmernenie upravuje:

            • zverejnia podmienky prijatia na štúdium na strednej škole,
            • proces zberu a odosielania prihlášok na stredné školy v školskom roku 2020/2021 - termíny a úlohy pre výchovného poradcu, zákonného zástupcu a riaditeľa základnej školy a strednej školy.
          • Jarná škola 01. až 05.03.2021

          • Vážení zákonní zástupcovia žiakov základnej školy,

            na základe Usmernenie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR k organizácii výchovno-vzdelávacích aktivít počas jarných prázdnin v školskom roku 2020/2021 môže škola organizovať takzvané JARNÉ ŠKOLY.

            JARNÉ ŠKOLY

            - sú organizované na báze dobrovoľnosti,

            - cieľové skupiny:

            • žiaci, ktorí nemali zabezpečený plnohodnotný prístup k dištančnému vzdelávaniu,
            • žiaci ostatných, najmä končiacich ročníkov;

            - zámerom je umožniť žiakom:

            • nadobudnúť, prípadne upevniť si vedomosti, zručnosti, schopnosti a spôsobilosti, ktoré si nedostatočne osvojili počas mimoriadneho prerušenia školského vyučovania v školách,
            • pomôcť vyrovnať rozdiely medzi žiakmi, ktoré vznikli alebo sa prehĺbili v dôsledku nedostatočného zapojenia časti z nich do dištančného vzdelávania,
            • 9. ročníka pripraviť na prijímacie pohovory na stredné školy.

            Pri organizácii činnosti Jarnej školy platia aktuálne protiepidemiologické opatrenia:

            1. tvorenie skupín do maximálneho počtu 5 žiakov + 1 pedagóg,
            2. jeden zo zákonných zástupcov sa preukazuje negatívnym výsledkom testu na COVID-19 nie starším ako 7 dní a čestne vyhlasuje bezinfekčnosť domácnosti,
            3. žiak nad 10 rokov sa preukazuje negatívnym výsledkom testu nie starším ako 7 dní.

            V prípade, ak Vaše dieťa zodpovedá kritériám cieľovej skupiny a máte záujem zaradiť ho do Jarnej školy, je potrebné prihlásiť sa e-mailom zaslaným na adresu info@zskm.trnava.sk do stredy, 24.02.2021, do 12.00. Do predmetu e-mailu, prosím, uveďte text Jarná škola - prihláška a v texte e-mailu, prosím, uveďte meno a priezvisko dieťaťa a triedu, ktorú navštevuje v období prezenčného vyučovania.

            Po spracovaní prihlášok Vám budú organizačné pokyny k nástupu žiaka do Jarnej školy a povinné tlačivá zaslané do správy EduPage najneskôr v piatok, 26.02.2021.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Obnovenie obmedzenej prevádzky

          • Vážení zákonní zástupcovia,

            od pondelka, 15.02.2021, obnovujeme OBMEDZENÚ prevádzku materskej školy (MŠ) a školského klub detí (ŠKD, družiny) pre deti zákonných zástupcov, ktorí patria do kritickej infraštruktúry alebo povaha ich práce im neumožňuje vykonávať prácu z domácnosti.

            Ak ste zákonným zástupcom z cieľovej skupiny, môžete svoje dieťa na dochádzku do školského zariadenia, do MŠ aj do ŠKD, prihlásiť e-mailom zaslaným na adresu: info@zskm.trnava.sk do piatku, 12.02.2021, do 08.00. V texte e-mailu, prosím, uveďte meno a priezvisko dieťaťa a triedu, ktorú navštevuje v období prezenčného vyučovania.

            K zaradeniu dieťaťa do MŠ aj do ŠKD je potrebné:

            • čestné prehlásenie o nevyhnutnosti vykonávať prácu pre zamestnávateľa na pracovisku,
            • negatívny výsledok testu, prípadne výnimku z povinného testovania (potvrdenie lekára podľa vzoru z vyhlášky úradu verejného zdravotníctva),
            • vyhlásenie o bezinfekčnosti dieťaťa.

            Organizačné pokyny Vám budú zaslané do správy v EduPage.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Aktualizované moduly

          • Vážení zákonní zástupcovia,

            aktualizovali sme obsah modulov webovej stránky:

            Pre materskú školu: Okienko pre rodičov - súbory aktivít, ktoré môžete realizovať spolu s deťmi počas prerušenej prevádzky materskej školy a pre predškolákov aktivity zamerané na celostný rozvoj dieťaťa

            https://zskmahratt.edupage.org/text/?text=text/text20&subpage=9

            Pre základnú školu: Výber žiakov do športových tried pre školský rok 2021/2022

            https://zskmahratt.edupage.org/text5/

          • Oznam zriaďovateľa

          • Vážení rodičia,

            chápeme Vašu nespokojnosť z dôvodu nedostatočných informácií k otváraniu škôl a školských zariadení od 08.02.2021.

            Bohužiaľ, mesto Trnava nemohlo vydať presnejšie informácie skôr, pretože až do včerajšieho večera nebolo vydané platné uznesenie vlády SR a rozhodnutie ministra školstva.

            Samospráva dostala informácie k podrobnostiam o organizácii výchovno-vzdelávacieho procesu od  08.02.2021 až včera prostredníctvom tlačovej besedy.
            Výchovno-vzdelávací proces je od pondelka,  08.02.2021, mimoriadne prerušený v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trnava. Z tohto dôvodu, bohužiaľ, nebude možné umiestniť ani deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre do materskej školy a školského klubu detí. Vzdelávanie žiakov základných škôl a základných umeleckých škôl sa bude naďalej uskutočňovať dištančnou formou.

            Ako dlho bude tento spôsob vzdelávania trvať, Vám v tejto chvíli nevieme s určitosťou povedať, pretože situácia sa môže opätovne meniť rozhodnutiami z vyšších orgánov.

            Taktiež formu vzdelávania ovplyvňuje epidemiologická situácia v našom meste a okrese, okres Trnava je zaradený v poslednom stupni COVID automatu.

            Ospravedlňujeme sa, že Vás informujeme počas  víkendu a na poslednú chvíľu, ale na základe hore uvedených skutočností sme to nemohli urobiť skôr.

            Ďakujeme za pochopenie.

            Mesto Trnava

          • Červená fáza - predĺženie

          • Vážení zákonní zástupcovia,

            z dôvodu ďalšieho výskytu potvrdeného ochorenia na COVID-19 u dvoch detí materskej školy RÚVZ Trnava predlžuje už uložené karanténne opatrenie do 08.02.2021 (vrátane). Prosíme zákonných zástupcov, ktorých deti navštevovali školské zariadenie (MŠ aj ŠKD) v čase obmedzenej prevádzky, aby o výskyte ochorenia v detskom kolektíve informovali lekára pre deti a dorast svojho dieťaťa.

            V prípade, ak bude od 09.02.2021 prevádzka obnovená (čiastočná alebo úplná),do školského zariadenia môže nastúpiť iba zdravé dieťa bez príznakov akéhokoľvek ochorenia.

            Za súčinnosť a zodpovedný prístup Vám vopred ďakujeme.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Návrat do škôl od 08.02.2021

          • Vážení zákonní zástupcovia,

            o postupe pri otváraní škôl a školských zariadení od 08.02.2021 v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trnava Vás môžeme informovať až po vydaní uznesenia vlády Slovenskej republiky a po zverejnení rozhodnutia ministra školstva s kompletným manuálom pre školy a školské zariadenia.

            Kým nebude vydané vyššie uvedené uznesenie a rozhodnutie, bude prevádzka materských škôl a školských klubov detí (družiny) pokračovať v aktuálnom režime, t. j. len pre deti zákonných zástupcov, ktorí pracujú v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti.

            Zákonným zástupcom odporúčame absolvovať plošné testovanie počas víkendu (06.02. a 07.02.), pretože prípadné prezenčné vzdelávanie dieťaťa bude podmienené pretestovaním minimálne jedného jeho zákonného zástupcu.

            Vopred Vám ďakujem za trpezlivosť.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Červená fáza

          • Vážení zákonní zástupcovia, 

            z dôvodu ďalšieho potvrdeného výskytu ochorenia na COVID-19 u pedagogického zamestnanca v budove MŠ, Kornela Mahra 9, Trnava RÚVZ Trnava prerušil prevádzku školských zariadení - MŠ a ŠKD a nariadil karanténne opatrenie do 07.02.2021 (vrátane).

            Zákonní zástupcovia detí, ktorých sa toto opatrenie dotýka, sú informovaní správou zaslanou cez EduPage.

            O obnovení prevádzky Vás budeme informovať na webovej stránke školy.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Prerušenie prevádzky MŠ, Kornela Mahra 9

          • Vážení zákonní zástupcovia detí, ktoré navštevovali MŠ a ŠKD (družinu),

            z dôvodu výskytu potvrdeného ochorenia na COVID-19 u pedagogického zamestnanca v súlade s usmerneniami MŠVVaŠ SR dňom 01.02.2021 vylučujeme z výchovno-vzdelávacej činnosti úzke kontakty pozitívne testovanej osoby a prerušujeme prevádzku v budove MŠ, Kornela Mahra 9, Trnava do doby určenia  ďalšieho postupu mieste príslušným regionálnym úradom verejného zdravotníctva.  

            O ďalšom postupe, ktorý bude odporúčať RÚVZ Trnava, Vás budeme informovať prostredníctvom webovej stránky školy.

          • Vysvedčenie pre školu za 1.polrok

          • Vážení rodičia a milí žiaci,

            zverejňujeme anonymnú anketu, prostredníctvom ktorej môžete vydať polročné vysvedčenie svojej škole a vyjadriť svoje názory, postrehy a námety, vďaka ktorým sa budeme môcť snažiť naďalej skvalitňovať naše služby pre Vás.

            Ďakujeme za Váš čas a dôveru, ktorú prejavíte škole vyplnením ankety.  

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Kornela Mahra 11, Trnava
      • tel. 033/ 3236 880
      • +42133 3236 880
      • Ulica Kornela Mahra 2795/11 917 08 Trnava Slovakia
      • 37990357
      • 2022100553
      • tel.: 033/3236 880 sekretariat@zskm.trnava.sk
      • tel. 033/ 3236 885
      • tel. 033/3236 887
      • tel. 033/3236 884
      • tel. 033/ 3236 883
      • tel.: 033/ 3236 886
      • zástupca: 033/3236 759 (kancelária na MŠ Mahra) email: mscajkovskeho@ms.trnava.sk triedy: 033/3236 815
      • zástupca: 033/3236 759 email: msmahra@ms.trnava.sk triedy: 033/3236 761
      • škola: 033/ 32 36 882 email: martina.bednarova@zskm.trnava.sk EP MŠ K.Mahra 9 033/ 32 36 760 sjmahra@ms.trnava.sk - párny kalendárny týždeň: pondelok, streda, piatok - nepárny kalendárny týždeň: utorok a štvrtok EP MŠ Čajkovského 28 033/32 36 814 sjcajkovskeho@ms.trnava.sk - párny kalendárny týždeň: utorok a štvrtok - nepárny kalendárny týždeň: pondelok, streda, piatok
      • https://zskmahratt.edupage.org/text4/ 033/3236 889
      • Mesto Trnava Hlavná 1 917 71 Trnava
      • Zriaďovacia listina č. OVŠaK/41959-84788/2021/Bb, dodatok 1. č. OVŠaK-5093-8998/2014/Bb dodatok 2. č. OVŠakK/806-4280/2018/Gl riaditeľka školy: Mgr. Lea Vretenárová
    • Prihlásenie