• Aktualizácia 02.12.2021

          • Dňa 02.12.2021 pribudli 3 nové potvrdené prípady ochorenia COVID-19 (spolu 13 potvrdených ochorení). V súvislosti s jedným novým prípadom RÚVZ Trnava nariadil začatie karantény, o čom sú zákonní zástupcovia informovaní zaslaním osobnej správy cez EduPage. Ostatní žiaci sa naďalej zúčastňujú prezenčného vyučovania.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Aktualizácia 01.12.2021

          • Vážení zákonní zástupcovia,

            od 01.12.2021 sa informácie o aktualizácii počtu ochorení COVID-19 a následných opatreniach budú týkať iba žiakov 1. stupňa a školských zariadení našej ZŠ s MŠ, t. j. materskej školy, školského klubu detí (družiny) a školských jedální.

            K dnešnému dňu evidujeme 10 potvrdených ochorení na COVID-19, s ktorými súvisí prerušenie prezenčného vyučovania v dvoch triedach a v jednom oddelení ŠKD.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Dištančné vzdelávanie pre 2.stupeň od 01.12.2021

          • Vážení zákonní zástupcovia,
            dovoľujeme si Vám oznámiť, že vzhľadom na neustále sa zhoršujúcu epidemickú situáciu, po rokovaní Pandemického strediska Trnavského samosprávneho kraja, vydáva riaditeľa RÚVZ Trnava rozhodnutie, na základe ktorého sa od  01.12.2021 DO ODVOLANIA  prechádza v okresoch Trnava, Piešťany  a Skalica na dištančnú formu výučby pre 2. stupeň základných škôl, t. j. pre žiakov 5. až 9. ročníka.  Vzdelávanie Vášho dieťaťa bude zabezpečované dištančne, podrobnejšie informácie k prechodu a realizácii dištančného vzdelávania pripravujeme a budú Vám zaslané prostredníctvom správy cez EduPage.

            Žiaci 1. stupňa sa naďalej vzdelávajú prezenčnou formou, prevádzka školských zariadení - materská škola, školský klub detí (družina) a školská jedáleň zostávajú v riadnej prevádzke.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Aktualizácia 29.11.2021

          • Ku dňu 29.11.2021 spolu evidujeme 35 aktívne potvrdených osôb s ochorením COVID-19 (2 pozitívne testované osoby ukončujú uloženú domácu izoláciu, potvrdených bolo 5 nových prípadov ochorenia). S novými potvrdenými ochoreniami súvisí prerušenie prezenčného vyučovania v jednej triede a predĺženie karantény v štyroch triedach.

            Zákonní zástupcovia detí, ktorých sa opatrenia súvisiace s novými potvrdenými ochoreniami dotýkajú, sú informovaní zaslaním osobnej správy cez EduPage. Ostatní žiaci sa zúčastňujú prezenčného vyučovania.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Rozhodnutie MŠVVaŠ SR

          • Rozhodnutie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR číslo: 2020/21911:1-A1810 (ďalej len Rozhodnutie) upravuje podmienky výchovy a vzdelávania v súvislosti s potrebou zníženia mobility v čase núdzového stavu v súlade s uznesením vlády Slovenskej republiky č. 695 z 24. novembra 2021 – úplné znenie nájdete v prílohe Novinky.

            1. Vianočné prázdniny sa v školskom roku 2021/2022 uskutočnia vo všetkých školách v termíne od 20. decembra 2021 do 7. januára 2022 (bod B5. Rozhodnutia)
            2. Ak sa dieťa alebo žiak nezúčastní výchovy a vzdelávania v škole počas obmedzenia slobody pohybu a pobytu zákazom vychádzania aktuálne platným uznesením vlády Slovenskej republiky, považuje sa to za ospravedlnenú neprítomnosť (bod B9. Rozhodnutia); o podmienkach a forme zabezpečenia vzdelávania budú zákonní zástupcovia informovaní osobnou správou cez EduPage.
          • Aktualizácia 28.11.2021

          • Od pondelka, 29.11.2021, sa v dvoch triedach s uloženou karanténou obnovuje prezenčné vyučovanie, 2 pozitívne testované osoby ukončujú uloženú domácu izoláciu.

            Počas víkendu sa potvrdilo 14 ochorení (spolu evidujeme 32 potvrdených ochorení na COVID-19), v dôsledku čo bolo prerušené prezenčné vyučovanie v ďalšej triede a v piatich triedach bola predĺžená už uložená karanténa (spolu je v karanténe 10 tried základnej školy a 1 oddelenie ŠKD).

            Zákonní zástupcovia, ktorých detí sa opatrenia súvisiace s potvrdenými ochoreniami dotýkajú, sú informovaní zaslaním osobnej správy cez EduPage. Ostatní žiaci sa naďalej zúčastňujú prezenčného vyučovania.

            Prosíme všetkých rodičov o zodpovedný prístup k zaraďovaniu svojho dieťaťa do kolektívu, do ktorého nastupuje iba dieťa zdravé, bez predchádzajúceho kontaktu s osbou pozitívnou na ochorenie COVID-19. Ak ste pre svoje dieťa prostredníctvom školy objednali domáce samotesty, odporúčame ich pravidelne používať a podporiť tak zachovanie prezenčnej dochádzky detí a žiakov.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Aktualizácia 25.11.2021

          • K 25.11.2021 evidujeme 20 potvrdených ochorení na COVID-19. Z dôvodu 2 nových potvrdených prípadov pribudla 1 trieda s prerušenou dochádzkou a v 2 triedach začala karanténa iba časti žiakov. Zákonní zástupcovia žiakov, ktorých sa karanténa týka, sú o tejto skutočnosti informovaní osobnou správou zaslanou cez EduPage. Ostatní žiaci sa naďalej zúčastňujú prezenčného vyučovania.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Povinné prekrytie horných dýchacích ciest

          • Od štvrtka, 25.11.2021, je zrušená výnimka z povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest v interiéri pre žiakov základných škôl.

            Žiaci v základných školách alebo školských zariadeniach na prekrytie horných dýchacích ciest majú umožnené použiť rúško, šál alebo šatku.

            Vzhľadom na situáciu v škole prosíme o dôsledné dodržiavanie prekrytia horných dýchacích ciest počas celej doby pobytu žiaka v škole, školskom zariadení. Ďakujeme za zodpovedný prístup k vzájomnej ochrane pred šírením ochorenia COVID-19.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Aktualizácia 24.11.2021

          • Dnes, 24.11.2021, boli potvrdené 3 prípady ochorenia COVID-19, s čím súvisí začatie karantény v ďalších troch triedach základnej školy. Zákonní zástupcovia žiakov, ktorých sa karanténa týka, sú o tejto skutočnosti informovaní osobnou správou zaslanou cez EduPage. Ostatní žiaci sa naďalej zúčastňujú prezenčného vyučovania

            Celkový počet aktívne potvrdených osôb s ochorením COVID-19 je 18, prezenčná dochádzka je prerušená v 10 triedach základnej školy. 

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Aktualizácia 23.11.2021

          • V utorok, 23.11.2021, sa počet  aktívne potvrdených osôb s ochorením COVID-19 zvýšil na 15, od stredy je prerušená prezenčná dochádzka v ďalších dvoch triedach (v základnej škole spolu 7 tried). 

            Zákonní zástupcovia žiakov, ktorých sa karanténa týka, sú o tejto skutočnosti informovaní osobnou správou zaslanou cez EduPage. Ostatní žiaci sa naďalej zúčastňujú prezenčného vyučovania.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Aktualizácia 22.11.2021

          • V pondelok, 22.11.2021, jedna trieda ukončila uloženú karanténu, pribudlo 5 potvrdených ochorení COVID-19 (spolu v ZŠ s MŠ 13 aktívne potvrdených osôb s ochorením COVID-19), čo má za následok prerušenie prezenčného vyučovania v 5 triedach.

            Zákonní zástupcovia žiakov, ktorých sa karanténa týka, sú o tejto skutočnosti informovaní osobnou správou zaslanou cez EduPage. Ostatní žiaci sa naďalej zúčastňujú prezenčného vyučovania.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Aktualizácia 2 - 21.11.2021

          • K dátumu 21.11.2021 vzrástol počet pozitívne potvrdených ochorení COVID-19 na 10, následkom zvýšenia počtu ochorení je predĺženie už uloženej karantény. Rodičia a žiaci, ktorých sa predĺženie týka, sú informovaní osobnou správou v EduPage. Ostatní žiaci sa naďalej zúčastňujú prezenčného vyučovania.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Aktualizácia 21.11.2021

          • Počas víkendu sme zaevidovali 2 nové potvrdené prípady ochorenia COVID-19, v súvislosti s ktorými je potrebné zahájenie karantény u 40 detí a žiakov. Od pondelka, 22.11.2021, je prerušená dochádzka pre triedu MŠ aj triedu ZŠ. Zákonní zástupcovia detí a žiakov, ktorých sa karanténa týka, sú o tejto skutočnosti informovaní osobnou správou zaslanou cez EduPage. Ostatní žiaci sa naďalej zúčastňujú prezenčného vyučovania.

            V ZŠ s MŠ je celkovo 9 aktívne potvrdených osôb s ochorením COVID-19.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Svätomartinská zbierka pomoci

          • Naša škola sa zapojila do projektu, ktorý organizuje Občianske združenie Kvapka v mori a darcovský portál.

            Ide o pomoc vo forme darovania potravín a drogérie pre konkrétne rodiny, s ktorých životným príbehom sa môžete zoznámiť.

            Zbierka sa bude konať 23. až 25. novembra 2021, Vaša pomoc bude rodinám doručená v predvianočnom období.

            Ďakujeme Vám za empatiu, solidaritu a pomoc v mene tých, ktorí sa dostali do ťažkých životných situácií.

          • Aktualizácia 16.11.2021

          • Dňa 16.11.2021 sa počet potvrdených ochorení na COVID-19 zvýšil na 7, aktuálne je prerušené prezenčné vyučovanie v 2 triedach základnej školy.

            Zákonní zástupcovia žiakov sú o tejto skutočnosti informovaní osobnou správou zaslanou cez EduPage. Ostatní žiaci sa naďalej zúčastňujú prezenčného vyučovania.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Aktualizácia k 14.11.2021

          • Počas víkendu sme zaevidovali 2 nové potvrdené prípady ochorenia COVID-19 u detí, z toho v súvislosti s jedným je potrebné prerušenie prezenčného vyučovania v 1 triede. Zákonní zástupcovia žiakov, ktorých sa opatrenia uložené miestne príslušným regionálnym úradom verejného zdravotníctva dotýkajú, sú informovaní osobnou správou zaslanou cez EduPage. Ostatní žiaci sa naďalej zúčastňujú prezenčného vyučovania.

            Celkovo je v ZŠ s MŠ 6 aktívne potvrdených osôb s ochorením COVID-19.

            RÚVZ Trnava odporúča pravidelne vykonávať domáce samotestovanie v prípade, ak ste pre svoje dieťa sady antigénových testov prostredníctvom školy objednali.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Aktualizácia 07.11.2021

          • K 07.11.2021 škola eviduje 4 aktívne potvrdené osoby s ochorením COVID-19. Ďakujeme rodičom, ktorí dobrovoľným ponechaním dieťaťa v domácom prostredí do výsledku PCR testu prejavili zodpovedný a ohľaduplný prístup, a preto nie je potrebné uloženie karantény celým kolektívom tried.

            Od pondelka, 08.11.2021, sa výchovno-vzdelávací proces realizuje prezenčne vo všetkých triedach základnej aj materskej školy.

            RÚVZ Trnava odporúča pravidelne vykonávať domáce samotestovanie v prípade, ak ste prostredníctvom školy pre svoje dieťa sady antigénových testov objednali.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Kornela Mahra 11, Trnava
      • tel. 033/ 3236 880
      • +42133 3236 880
      • Ulica Kornela Mahra 2795/11 917 08 Trnava Slovakia
      • 37990357
      • 2022100553
      • tel.: 033/3236 880 sekretariat@zskm.trnava.sk
      • tel. 033/ 3236 885
      • tel. 033/3236 887
      • tel. 033/3236 884
      • tel. 033/ 3236 883
      • tel.: 033/ 3236 886
      • zástupca: 033/3236 759 (kancelária na MŠ Mahra) email: mscajkovskeho@ms.trnava.sk triedy: 033/3236 815
      • zástupca: 033/3236 759 email: msmahra@ms.trnava.sk triedy: 033/3236 761
      • škola: 033/ 32 36 882 email: martina.bednarova@zskm.trnava.sk EP MŠ K.Mahra 9 033/ 32 36 760 sjmahra@ms.trnava.sk - párny kalendárny týždeň: pondelok, streda, piatok - nepárny kalendárny týždeň: utorok a štvrtok EP MŠ Čajkovského 28 033/32 36 814 sjcajkovskeho@ms.trnava.sk - párny kalendárny týždeň: utorok a štvrtok - nepárny kalendárny týždeň: pondelok, streda, piatok
      • https://zskmahratt.edupage.org/text4/ 033/3236 889
      • Mesto Trnava Hlavná 1 917 71 Trnava
      • Zriaďovacia listina č. OVŠaK/41959-84788/2021/Bb, dodatok 1. č. OVŠaK-5093-8998/2014/Bb dodatok 2. č. OVŠakK/806-4280/2018/Gl riaditeľka školy: Mgr. Lea Vretenárová
    • Prihlásenie