• Prerušenie prevádzky MŠ, Kornela Mahra 9

          • Vážení rodičia,

            z dôvodu potvrdenia ochorenia na COVID-19 u jedného pedagogického zamestnanca v súlade s usmerneniami Manuálu pre materské školy dňom 09.12.2020 vylučujeme z výchovno-vzdelávacej činnosti úzke kontakty pozitívne testovanej osoby a prerušujeme prevádzku v MŠ, Kornela Mahra 9, Trnava.  

            Ak sa nepotvrdí ďalší výskyt ochorenia na COVID-19, výchovno-vzdelávacia činnosť a riadna prevádzka materskej školy budú obnovené od pondelka, 14.12.2020.

            Pri ďalšom postupe usmerňuje školu mieste príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva.

          • Prerušenie prevádzky MŠ, Čajkovského 28

          • Vážení rodičia,

            dňom 08.12.2020 materská škola, elokované pracovisko Čajkovského 28, prechádza do červenej fázy Alert (výstražného) systému z dôvodu ďalšieho potvrdeného ochorenia na COVID-19, tentokrát u pedagogického zamestnanca. V súlade s usmerneniami Manuálu pre materské školy prerušujeme výchovno-vzdelávaciu činnosť v MŠ, Čajkovského 28, Trnava na 10 kalendárnych dní od posledného kontaktu s pozitívne testovanou osobou, t. j. do 13.12.2020 vrátane. Výchovno-vzdelávacia činnosť a riadna prevádzka materskej bude obnovená od pondelka, 14.12.2020, ak sa nevyskytne ďalší potvrdený výskyt ochorenia na COVID-19.

            Pri ďalšom postupe usmerňuje školu mieste príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva.

          • Aktualizované tlačivá - Vyhlásenie o bezinfekčnosti

          • Vážení zákonní zástupcovia, 

            zverejňujeme aktualizované znenie tlačiva Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti, ktorého aktualizácia sa uplatňuje z dôvodu uplynutia všetkých opatrení súvisiacich s celoplošným testovaním Spoločná zodpovednosť.

            Aktualizované vyhlásenie je prílohou tohto oznamu (kliknite, prosím, na odkaz Viac na konci Novinky).

            Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti predkladá zákonný zástupca dieťaťa škole (matersekj aj základnej) po každom prerušení dochádzky dieťaťa / žiaka v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) v súlade s  manuálom vydaným Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Oranžová fáza - ZŠ

          • Vážení rodičia,

            dňom 04.12.2020 základná škola prechádza do oranžovej fázy Alert (výstražného) systému z dôvodu potvrdeného ochorenia COVID-19 u jedného žiaka. V súlade s usmerneniami Manuálu pre základné školy prerušujeme vyučovanie v jednej triede prvého stupňa a vylučujeme z vyučovacieho procesu úzke kontakty triedy.

            Zákonní zástupcovia detí, ktorých sa toto opatrenie dotýka, sú informovaní správou zaslanou cez EduPage.

            Pri ďalšom postupe usmerňuje školu mieste príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva.

          • Oranžová fáza - MŠ

          • Vážení rodičia,

            dňom 03.12.2020 materská škola, elokované pracovisko Čajkovského 28, prechádza do oranžovej fázy Alert (výstražného) systému z dôvodu potvrdenia ochorenia COVID-19 u jedného dieťaťa. V súlade s usmerneniami Manuálu pre materské školy prerušujeme dochádzku detí z pavilónu C do materskej školy do 10.12.2020 (vrátane).  

            Pri ďalšom postupe usmerňuje školu mieste príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva.

          • Uzatvorenie školskej jedálne ZŠ

          • Z dôvodu výskytu potvrdeného ochorenia na COVID-19 u zamestnankyne školskej jedálne organizačnej zložky základnej školy dnešným dňom, t. j. 03.12.2020, uzatvárame školskú jedáleň základnej školy. Žiakom prvého stupňa zúčastňujúcim sa prezenčného vyučovania nebude podávaná strava.

            Zároveň sa z tohto dôvodu obmedzuje prevádzka ŠKD (družiny). Deťom rodičov, ktorí potrebujú služby ŠKD využívať a sú schopní svojmu dieťaťu celodennú stravu zabezpečiť z domu, bude pobyt žiaka v ŠKD (v rannom a poobednom oddelení)  umožnený.

            Predpokladané obnovenie prevádzky školskej jedálne a školského klubu detí v bežných podmienkach je od pondelka, 14.12.2020.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Prezenčné stretnutia v škole

          • Vážení zákonní zástupcovia,

            žiakom, ktorí sa vzdelávajú dištančne a majú rezervy vo vyučovacích výsledkoch, boli na základe rozhodnutia pedagogickej rady určené termíny prezenčných stretnutí s vyučujúcim v škole za dodržania všetkých aktuálne platných usmernení a opatrení ÚVZ SR. Toto opatrenie prijaté v záujme zlepšenia prospechu žiakov bude realizované od 01.12.2020 do nástupu žiaka na prezenčné vzdelávanie v škole, alebo do ukončenia hodnotiaceho obdobia 1.polroka školského roka 2020/2021.

            Podrobnosti a pokyny Vám a Vášmu dieťaťu budú zaslané do správy v EduPage.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Obnovenie vyučovania na 2.stupni

          • Na základe rozhodnutia Ústredného krízového štábu sa plánované možné obnovenie prezenčného vyučovania do Vianočných prázdnin nerealizuje.

            Ďakujem všetkým zákonným zástupcom, ktorí sa zapojili do zisťovania ochoty zúčastniť sa testovania.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Žiaci zo sociálne znevýhodneného prostredia bez prístupu k dištančnému vzdelávaniu

          • Na základe rozhodnutia ministra číslo: 2020/18259:2-A1810 a rozhodnutia zriaďovateľa OŠMaŠ/2104-114159/2020/Šng sa obnovuje školské vyučovanie pre žiakov zo  sociálne znevýhodneného prostredia bez prístupu k dištančnému vzdelávaniu.

            Ak Vaše dieťa spĺňa obe vyššie uvedené podmienky, z dôvodu organizačného a personálneho zabezpečenia obnoveného vyučovania, je potrebné kontaktovať triedneho učiteľa Vášho dieťaťa.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Správa od administrátora - asc Agenda

          • Vážení zákonní zástupcovia, škola sa dištancuje od správy, ktorú Vám svojvoľne zaslal v pondelok, 09.11.2020, poskytovateľ softwerovej služby  asc Agenda o tom, že Vaša škola umožňuje podať Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti elektronicky cez Edupage v sekcii Žiadosti / vyhlásenia.

            Nakoľko ide o modul, ktorý nemôžeme spravovať a tým zodpovedať za jeho korektnosť a archiváciu, škola nebudeme túto službu využívať.

            Za postup asc Agendy sa Vám ospravedlňujeme a budeme túto situáciu s poskytovateľom softwerových služieb riešiť. Všetky správy, ktoré Vám škola zasiela, sú autorizované, podpísané konkrétnym odosielateľom.

            Za vzniknuté nepríjemnosti sa osrpavedlňujeme a za porozumenie ďakujeme.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Vyhlásenie o bezinfekčnosti - aktualizované znenie

          • Vážení zákonní zástupcovia detí MŠ a žiakov ZŠ,

            dovoľujeme si Vás upozorniť na aktualizované znenie Vyhlásenia zákonného zástupcu o bezinfekčnosti, ktoré dnes zverejnilo ministerstvo školstva a jeho predloženie je potrebné na zaradenie dieťaťa, žiaka do výchovno-vzdelávacieho procesu od utorka, 10.11.2020. Vyhlásenie je prílohou tohto oznamu (kliknite na Viac na konci Novinky). 

            Ak nemáte možnosť si vyhlásenie vytlačiť, vyhlásenia budú k dispozícii pri vchode do materskej, základnej školy. Prípadné komplikácie spojené s vydaním aktualizovaného vyhlásenia nás mrzia a vopred sa Vám ospravedlňujeme.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Červená fáza - stav k 03.11.2020

          • Z dôvodu potvrdeného ochorenia na COVID-19 u dvoch žiakov a dvoch pedagogických zamestnancov je rozhodnutím RÚVZ k 03.11.2020 uzatvorená jedna trieda. Predpokladaný návrat školy do zelenej fázy Alert (výstražného) systému je 07.11.2020.

          • Pravidlá účasti dieťaťa / žiaka na výchovno-vzdelávacom procese

          • Uvádzame vyjadrenie ministra školstva Branislava Gröhlinga - ŠKOLY A VÝSLEDKY TESTOVANIA:

            Hlavné dokumenty, z ktorých vychádzame: Uznesenie vlády SR 693/2020: https://bit.ly/2GdiwUJ Vyhláška ÚVZ číslo 15: https://bit.ly/37X4bqP  Vyhláška ÚVZ číslo 16: https://bit.ly/2HSqSlm

            Pozitívna osoba: Celá domácnosť zostáva v domácej izolácii 10 dní - rodič, dieťa, všetci bez výnimky (určuje to Vyhláška č. 15 ÚVZ),

            Netestovaná osoba: Podľa Vyhlášky č. 16 ÚVZ táto osoba nebude bez negatívneho testu vpustená do objektu (okrem žiaka a dospelej osoby s výnimkou); ak ide o rodiča bez testu, odporúčame, aby dieťa nedával do MŠ ani do ZŠ a využil možnosť ospravedlniť päť po sebe nasledujúcich vyučovacích dní, ktorými sú 3., 4., 5.,  a potom 10. a 11. november. Následne, od 12. novembra dieťa, žiak nastúpi do školy a tým sa zároveň dodrží lehota 10 dní domácej izolácie,

            Negatívna osoba: Nosí pri sebe potvrdenie, ktoré sa požaduje pri vstupe do prevádzky či už vstupuje osoba ako zamestnanec alebo návštevník (určuje to Vyhláška č. 16 ÚVZ), dieťa pred zaradením do výchvno-vzdelávacieho procesu predloží Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti vo verzii z 01.11.2020.

          • Vážení zákonní zástupcovia detí MŠ a žiakov 1.stupňa ZŠ,

          • od 03.11.2020 sme schopní zabezpečiť prevádzku materskej aj základnej školy. Do výchovno-vzdelávacieho procesu sa môže zapojiť iba dieťa / žiak, ktorý pred vstupom do školy a absolvovaním ranného filtra predloží Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti v znení aktualizovanom k 01.11.2020 (príloha tejto správy - kliknite na Viac na konci Novinky). Ak nemáte možnosť si vyhlásenie vytlačiť, prosím o doprovod dieťaťa / žiaka do školy a jeho vypísanie pred vstupom dieťaťa / žiaka do školy.

            Za prípadné komplikácie spojené s vydaním aktualizovaného vyhlásenia sa Vám vopred ospravedlňujeme.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Aktuálna legislatívna úprava

          • Deti, žiaci, zamestnanci a osoby žijúce s nimi v spoločnej domácnosti majú certifikát s negatívnym výsledkom - bez obmedzenia.

            Deti, žiaci, zamestnanci a osoby žijúce s nimi v spoločnej domácnosti, ak jeden z nich má certifikát s pozitívnym výsledkom - izolácia v domácom prostredí podľa Vyhlášky ÚVZ SR č.15, ktorou sa nariaďujú opatrenia v rámci celoplošného testovania „Spoločná zodpovednosť“.

            Deti, žiaci, zamestnanci a osoby žijúce s nimi v spoločnej domácnosti, ak sa jeden z nich nezúčastnil celoplošného testovania „Spoločná zodpovednosť“ - Uznesenie vlády SR č.693.

            Prosím všetkých účastníkov výchovy a vzdelávania o ohľaduplný a zodpovedný prístup, aby konaním jednotlivca nebolo ohrozené zdravie ostatných.

            Nepravdivé vyhlásenie o bezinfekčnosti je priestupkom podľa § 21 ods. 1 písm. f) zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov, ​​​​​​​porušenie domácej izolácie s pozitívnym členom domácnosti je trestným činom šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby  podľa § 163 a § 164 Trestného zákona.

          • Celoplošné testovanie Spoločná zodpovednosť

          • Vážení zákonní zástupcovia detí MŠ a žiakov ZŠ,

            od 03.11.2020 sa do výchovno-vzdelávacieho procesu môže zapojiť dieťa, žiak, zamestnanec, v ktorého spoločnej domácnosti sa všetky osoby môžu preukázať potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu vykonaným od 29.októbra 2020 do 1.novembra 2020 alebo certifikátom vydaným Ministerstvom zdravotníctva SR s negatívnym výsledkom antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 vykonaným od 29. októbra 2020 do 1. novembra 2020 subjektom podieľajúcim sa na celoplošnom testovaní „Spoločná zodpovednosť“, o čom pri prvom nástupe do školy, školského zariadenia zákonný zástupca dieťaťa, žiaka alebo zamestnanec vydajú vyhlásenie. Znenie a formu vyhlásenia v súlade so znením Uznesenia vlády SR a Usmernením MŠVVaŠ zverejníme po jeho vydaní ministerstvom školstva. Sledujte, prosím, webovú stránku školy.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • OZNAM PRE RODIČOV DETÍ MŠ – JESENNÉ PRÁZDNINY

          • V zmysle nového usmernenia MŠVVaŠ SR sa jesenné školské prázdniny v materských školách rušia.

            Materské školy budú počas jesenných školských prázdnin v prevádzke v závislosti od aktuálnych potrieb zákonných zástupcov detí, prednostne tých, ktorí sa aktívne zúčastnia na zabezpečení plošného testovania obyvateľov.

            Zriaďovateľ materskej školy môže prevádzku materskej školy v čase jesenných školských prázdnin prerušiť v zmysle platnej legislatívy, ak zákonní zástupcovia neprejavia záujem o prevádzku materskej školy.

             

            Z toho dôvodu Vás prosíme, aby ste záujem o dochádzku detí v dňoch 30.10.2020, 2.11.2020, 6.11.2020, 9.11.2020 nahlásili osobne alebo telefonicky zamestnancom konkrétnej materskej školy, do ktorej Vaše dieťa dochádza najneskôr do 28.10.2020 do 14.00 hod.

             

            Zároveň prosíme zákonných zástupcov detí (v zmysle usmernenia), ktorí sú nezamestnaní alebo sú na rodičovskej či materskej dovolenke, aby si, vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu súvisiacu s výskytom a šírením ochorenia COVID-19, ponechali dieťa v domácej starostlivosti a nedávali ho domaterskej školy.

            Touto žiadosťou nijakým spôsobom neobmedzujeme dochádzku dieťaťa do materskej školy.

             

            Ďakujeme za ústretovosť a porozumenie

          • Celoplošné testovanie

          • Mesto Trnava zverejnilo na svojom webe trnava.sk a sociálnych sieťach online dotazník pre záujemcov, ktorí chcú počas celoplošného testovania obyvateľov Slovenska na ochorenie COVID-19 pomáhať ako administratívni pracovníci na registráciu alebo ako dobrovoľníci na pomocné práce. Podrobnosti o oboch pozíciách sú zverejnené priamo v dotazníku.

          • Červená fáza

          • Vážení rodičia,

            dňom 27.10.2020 škola prechádza do červenej fázy Alert (výstražného) systému z dôvodu potvrdenia ochorenia COVID-19 u štyroch žiakov a dvoch pedagogických zamestnancov. V súlade s rozhodnutím Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Trnava a usmerneniami Manuálu pre základné školy prerušujeme vyučovanie v dvoch triedach prvého stupňa a vylučujeme z vyučovacieho procesu úzke kontakty tried. Predpokladané ukončenie červenej fázy je 06.11.2020.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Kornela Mahra 11, Trnava
      • tel. 033/ 3236 880
      • +42133 3236 880
      • Ulica Kornela Mahra 2795/11 917 08 Trnava Slovakia
      • 37990357
      • 2022100553
      • tel.: 033/3236 880 sekretariat@zskm.trnava.sk
      • tel. 033/ 3236 885
      • tel. 033/3236 887
      • tel. 033/3236 884
      • tel. 033/ 3236 883
      • tel.: 033/ 3236 886
      • zástupca: 033/3236 759 (kancelária na MŠ Mahra) email: mscajkovskeho@ms.trnava.sk triedy: 033/3236 815
      • zástupca: 033/3236 759 email: msmahra@ms.trnava.sk triedy: 033/3236 761
      • škola: 033/ 32 36 882 email: martina.bednarova@zskm.trnava.sk EP MŠ K.Mahra 9 033/ 32 36 760 sjmahra@ms.trnava.sk - párny kalendárny týždeň: pondelok, streda, piatok - nepárny kalendárny týždeň: utorok a štvrtok EP MŠ Čajkovského 28 033/32 36 814 sjcajkovskeho@ms.trnava.sk - párny kalendárny týždeň: utorok a štvrtok - nepárny kalendárny týždeň: pondelok, streda, piatok
      • https://zskmahratt.edupage.org/text4/ 033/3236 889
      • Mesto Trnava Hlavná 1 917 71 Trnava
      • Zriaďovacia listina č. OVŠaK/41959-84788/2021/Bb, dodatok 1. č. OVŠaK-5093-8998/2014/Bb dodatok 2. č. OVŠakK/806-4280/2018/Gl riaditeľka školy: Mgr. Lea Vretenárová
    • Prihlásenie