• Otvorenie 1. až 5. ročníka - zisťovanie záujmu

          • Od 01.06.2020 Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR umožňuje otvorenie prvého až piateho ročníka základných škôl a školských klubov detí.

            Prosíme Vás o vyjadrenie záväzného záujmu o zaradenie Vášho dieťaťa do skupiny, ktorá bude navštevovať školu.

            Svoj záujem, prosím, vyjadrite vyplnením on-line zisťovania cez webovú stránku školy, modul Komunikácia, časť Prihlasovanie do piatku, 22.05.2020.

          • Plnenie požiadaviek vyučovania na diaľku

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            práve administratívne spracovávame ďalšie vyhodnotenie priebehu dištančného vzdelávania realizované k 30.04.2020 a s tým súvisiace vyhodnotenie plnenia požiadaviek vyučovania na diaľku.

            Aktuálne zapojenie sa žiakov do vyučovania na diaľku:

            - pochvala za vzorné plnenie  požiadaviek vyučovania na diaľku: 65,6% žiakov,

            - prevažné neplnenie požiadaviek vyučovania na diaľku, t. j. žiak sa iba ojedinele zapája do plnenia                      požiadaviek vyučovania na diaľku: 19,9 % žiakov,

            - požiadavky vyučovania na diaľku neplní: 3,6% žiakov.

            Oznámenia týkajúce sa jednotlivých žiakov budú zaslané v priebehu nasledujúceho týždňa, t. j. od 11.05.2020 do 15.05.2020.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Zápis do materskej školy

          • Zákonní zástupcovia dieťaťa majú nasledovné možnosti podania žiadosti o prijatie do materskej školy, teda na predprimárne vzdelávanie:

            1. vyplnením online formulára  na webovej stránke školy a následným zaslaním zákonným zástupcom podpísanej prihlášky na e-mailovú adresu materskej školy - msmahra@ms.trnava.sk; podpis zákonného zástupcu je možné nahradiť čestným prehlásením, 
            2. zaslaním poštou - zaslaním žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie na adresu školy - Základná škola s materskou školou, Kornela Mahra 11, 917 08  Trnava s označením obálky Zápis do MŠ; žiadosť musí obsahovať osobné údaje údaji o dieťati - meno, priezvisko, dátum narodenia, trvalé / prechodné bydlisko a údaje o zákonných zástupcoch - meno, priezvisko, trvalý / prechodný pobyt, kontakty na účely komunikácie - telefónne číslo, mailová adresa. 
            3. emailom - žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie s osobnými údajmi dieťaťa a zákonných zástupcov (rozsah je uvedený v bode 2.) zašle zákonný zástupca na emailovú adresu msmahra@ms.trnava.sk; podpis zákonného zástupcu je možné nahradiť čestným prehlásením, 
            4. osobne - v dňoch 25.05.2020 a 26.05.2020 od 12:00 do 15:00 a v dňoch 27.05.2020 a 28.05.2020 od 09:00 do 12:00 bez osobnej prítomnosti dieťaťa v budove MŠ, Kornela Mahra 9 (pre obe elokované pracoviská materských škôl);                                                                                                                       Pri osobnej forme zápisu a odovzdávaní dokladov prosíme o dodržiavanie hygienicko-         epidemiologických opatrení. Bez stabilnej ochrany nosa a úst a ochranných rukavíc Vám nebude   umožnený vstup do priestorov MŠ. Prosíme o rešpektovanie regulovaného vstupu do budovy     a dodržiavanie bezpečných vzdialeností. 

            Pri podaní žiadosti sa nevyžaduje:

            a) potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa; 

               zákonný zástupca dieťaťa predloží potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa najneskôr do štyroch týždňov od         skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania v školách,

            b) vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie,ak ide o dieťa so špeciálnymi                  výchovno-vzdelávacími potrebami

               zákonný zástupca dieťaťa predloží vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie         najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania v školách, ak ide     o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami

            Zákonný zástupca dieťaťa predloží rozhodnutie o odklade začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky dieťaťa, ak ide o taký prípad, bezodkladne po jeho vydaníriaditeľom základnej školy.

            Ak do času vydávania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do materskej školy zákonný zástupca dodatočne nepriloží potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa,dieťa bude prijaté na adaptačný pobyt. Ak do času vydávania rozhodnutia o prijatí dieťaťa so špeciálnymivýchovno-vzdelávacími potrebami do materskej školy zákonný zástupcadodatočne nepriloží potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa a vyjadreniepríslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, dieťa sošpeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami bude prijaté na diagnostickýpobyt.  

            Kritériá prijímania:  V zmysle vyhlášky MŠ SR č. 308/2009 Z. z. o materskej škole

            Prednostne sa prijímajú deti rok pred plnením povinnej školskej dochádzky, deti s odkladom  a dodatočným odkladom povinnej školskej dochádzky.

            Pri zvýšenom záujme rodičov o umiestnenie dieťaťa ma materskej školy sa bude zohľadňovať:

            - či má dieťa v materskej škole súrodenca,

            - dieťa o ktoré sa stará osamelý rodič a dieťa dovŕšilo vek tri roky,

            - či dieťa dovŕšilo vek 3 roky k 01.09.2020. 

          • Celkové hodnotenie za druhý polrok

          • Vážení rodičia a žiaci,

            v súlade s Usmernením na hodnotenie žiakov základných škôl v čase mimoriadnej situácie, spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020 vydaným Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (platné aktualizované znenie nájdete v pripojenom odkaze), Vám do správy bude zaslaný oznam týkajúci sa zmeny spôsobu celkového hodnotenia žiaka za druhý polrok školského roka 2019/2020, ktoré bolo schválené uznesením pedagogickej rady zo dňa 02.09.2019.

          • Spätná väzba k zabezpečeniu vzdelávania

          • Vážení rodičia, dovoľujeme si Vás upozorniť na možnosť anonymne vyjadriť svoj názor k spôsobu zabezpečenia pokračovania vzdelávacieho procesu počas prerušenia prevádzky školy, na základe ktorého chce Mesto Trnava, ako zriaďovateľ našej školy, získať spätnú väzbu od rodičov školákov, ktorí navštevujú základné školy v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti.

            Svoj názor môžete vyjadriť do 10.mája 2020 prostredníctvom dotazníka v elektronickej podobe.  

          • Flexibilné blokové dištančné vzdelávanie

          • Na základe vyhodnotení uplynulých dvoch týždňov dištančného vzdelávania pripravujeme pre žiakov od pondelka, 30.03.2020, model flexibilného blokového dištančného vzdelávania. Snahou školy  je vytvoriť priestor, aby sa vzdelávanie Vašich detí mohlo lepšie prispôsobiť domácemu režimu, harmonogramu činností ostatných členov a technickému vybaveniu domácnosti.

            Ak by to situácii v domácnosti pomohlo, škola má k dispozícii 20 tabletov, ktoré môže žiakom počas zadávania práce v domácom prostredí zapožičať. Termín prevzatia si môžete dohodnúť na čísle 033 / 32 368 81 alebo cez správu pre riaditeľku školy.

            Škola nemá záujem byť ďalším zdrojom napätia a neistoty v tomto, pre všetkých, náročnom období. Preto veríme, že novým modelom sa nám podarí zmierniť časový tlak a zároveň zachovať  pracovné návyky a denný režim žiakov, aby sa následne vedeli do školských lavíc a k práci v škole plynule vrátiť.

            Viac informácií aj s novým rozvrhom zasielania zadaní si priebežne nájdete v osobnej správe na edupage.

            Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Učíme na diaľku

          • Prepojenie na novú stránku, na ktorej nájdete užitočné informácie, rady a odkazy - ucimenadialku.sk, nájdete v ľavej časti NAVIGÁCIA, hneď pod odkazom Hlavná stránka.

             

             

          • Oznam školskej psychologičky

          • Milí rodičia, žiaci a učitelia.

            Vzhľadom na aktuálnu situáciu, keď sú brány školy zatvorené, ponúkam Vám možnosť on-line psychologickej podpory. V rámci týchto on-line konzultácií sa môžeme zamerať napríklad aj na zvládanie náročných situácií v procese dištančného vzdelávania. Osloviť ma môže ktorýkoľvek žiak, ktorý potrebuje pomoc, rodič, či kolega pedagóg.

            Ak by ste mali akékoľvek otázky, prípadne by ste potrebovali pomôcť, neváhajte ma kontaktovať cez e-mail:  skolskypsychologzskm11@gmail.com alebo prostredníctvom správy cez EduPage.

            Som tu pre Vás, spolu to zvládneme.

            Školská psychologička, Mgr. Mária Korcová

          • Poďakovanie

          • Vážení rodičia, milí žiaci a učitelia,

            chcela by som Vám všetkým poďakovať za Vaše úsilie a snahu, ktoré ste vynaložili v tomto, pre všetkých, náročnom týždni, v ktorom sme obvyklé veci robili neobvyklým spôsobom a vďaka Vášmu prístupu sme zvládli prvý ucelený týždeň dištančného vzdelávania. 

            Teším sa z prevažne pozitívnych reakcií a spätných väzieb, oceňujem snahu žiakov, ktorí zvládli samostatne pracovať podľa pokynov a vážim si odhodlanie a tvorivosť učiteľov pri zadávaní úloh, u ktorých predpokladali, že nimi nezaťažia rodičov, ale podporia a utvrdila procesy samostatného učenia sa žiakov. 

            Všetkým Vám prajem pokojný víkend, ktorý si určite zaslúžime.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Príspevky do škôl a školských zariadení

          • Mesto Trnava oznamuje rodičom, ktorých detí navštevujú školy a školské zariadenia (MŠ, ZŠ, ŠKD, CVČ, ZUŠ)  v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trnava, aby z dôvodu prerušenia školskej dochádzky pozastavili platby príspevkov do škôl a školských zariadení. Zrealizované platby za marec (od 10.3 do 27.3. ) a apríl budú presunuté na obdobie kedy bude ukončené prerušenie vyučovania na školách a školských zariadeniach. O opätovnom obnovení príspevkov do škôl a školských zariadení Vás budú informovať riaditelia.

            Napríklad: „V marci som zaplatil príspevok v MŠ za apríl, tak tento príspevok bude presunutý až na obdobie, kedy sa moje dieťa vráti opäť do školy. To znamená, že v mesiaci apríl už neuhrádzam príspevok do MŠ.“

          • Dištančné vzdelávanie

          • Po prihlásení sa žiackymi prihlasovacími údajmi na edupage sa Vášmu dieťaťu v module Správy zobrazia zadania na prácu v domácom prostredí podľa riadneho rozvrhu hodín v konkrétny deň.

            Doplnkové materiály zabezpečujeme cez portály Digitálna učebnica, Bez kriedy a Mozgožrút (jeden prihlasovací údaj pre všetky tri portály).

            Distribúciu chýbajúcich prihlasovacích údajov zabezpečujú triedni učitelia.

          • Zápis do 1. ročníka

          • Informácie o zápise detí do 1. ročníkov základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Trnava budú zverejnené na webovej stránke mesta a školy.

            Jednotný termín zápisov bude prispôsobený aktuálnemu vývoju súčasnej situácie.

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            v súvislosti so zavedením opatrení na predchádzanie vzniku a šíreniu prenosného ochorenia COVID-19  Vám boli do správ zaslané potrebné informácie.

            Veríme, že prijaté opatrenia budú účinné a čoskoro sa všetci vrátime k bežnému spôsobu života.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Kornela Mahra 11, Trnava
      • tel. 033/ 3236 880
      • +42133 3236 880
      • Ulica Kornela Mahra 2795/11 917 08 Trnava Slovakia
      • 37990357
      • 2022100553
      • tel.: 033/3236 880 sekretariat@zskm.trnava.sk
      • tel. 033/ 3236 885
      • tel. 033/3236 887
      • tel. 033/3236 884
      • tel. 033/ 3236 883
      • tel.: 033/ 3236 886
      • zástupca: 033/3236 759 (kancelária na MŠ Mahra) email: mscajkovskeho@ms.trnava.sk triedy: 033/3236 815
      • zástupca: 033/3236 759 email: msmahra@ms.trnava.sk triedy: 033/3236 761
      • škola: 033/ 32 36 882 email: martina.bednarova@zskm.trnava.sk EP MŠ K.Mahra 9 033/ 32 36 760 sjmahra@ms.trnava.sk - párny kalendárny týždeň: pondelok, streda, piatok - nepárny kalendárny týždeň: utorok a štvrtok EP MŠ Čajkovského 28 033/32 36 814 sjcajkovskeho@ms.trnava.sk - párny kalendárny týždeň: utorok a štvrtok - nepárny kalendárny týždeň: pondelok, streda, piatok
      • https://zskmahratt.edupage.org/text4/ 033/3236 889
      • Mesto Trnava Hlavná 1 917 71 Trnava
      • Zriaďovacia listina č. OVŠaK/41959-84788/2021/Bb, dodatok 1. č. OVŠaK-5093-8998/2014/Bb dodatok 2. č. OVŠakK/806-4280/2018/Gl riaditeľka školy: Mgr. Lea Vretenárová
    • Prihlásenie