• Stravovanie v školskom roku 2020/2021 - základná škola

          • Vážení rodičia,

            v súvislosti s Vami prejaveným záujmom o stravovanie pre Vaše dieťa, prosím, venujte pozornosť oznamom vedúcej školskej jedálne.

            Pre zabezpečenie stravovacích služieb je potrebné na stravovanie dieťa prihlásiť vyplnením Zápisného lístka stravníka (je to zároveň žiadosť zákonného zástupcu o prijatie dieťaťa na stravovanie od septembra 2020) a uhradiť prvú platbu stravníka tak, aby najneskôr do 20. augusta  2020 bola pripísaná na účet školskej jedálne.

            Vyplnený a zákonným zástupcom podpísaný Zápisný lístok vrátane prílohy je potrebné

            • odovzdať osobne v kancelárii vedúcej ŠJ (vchod cez školský dvor, spojnica medzi ulicami Lomonosovova a Kornela Mahra) v termínoch do 08.07.2020 od 08.00 do 14.00 alebo od 19.08.2020 od 08.00 do 14.00, alebo
            • naskenovaný zaslať na e-mail vedúcej školskej jedálne, Ing. Martiny Bednárovej:  martina.bednarova@zskm.trnava.sk.
            • Zapisny__listok_2020-21(1).docx
          • Školská jedáleň - stravovanie a dotácia od septembra 2020

          • Vážení rodičia žiakov 1. až 8. ročníka,

            v súvislosti so zabezpečením stravovania Vášho dieťaťa a poskytovania dotácie na stravovanie v budúcom školskom roku v zmysle zákona č.544/2010 Z. z. si Vás dovoľujeme požiadať o vyjadrenie Vášho záujmu, respektíve nezáujmu, o stravovanie a služby s tým spojené prostredníctvom on-line zisťovania cez webovú stránku školy, modul Komunikácia, časť Prihlasovanie do štvrtku, 02.07.2020.do 10.00.

            Vaše vyjadrenie v on-line zisťovaní na školský rok 2020/2021 nahrádza obvyklé tlačivo Vyjadrenie zákonného zástupcu k poskytovaniu stravy a dotácie.  

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2019/2020

          • V utorok, 30.06.2020, spoločným stretnutím o 08.00 v areáli školy (školský dvor) zahájime slávnostné ukončenie školského roka. Následne budú mať triedne kolektívy vo svojich kmeňových triedach vyhodnotenie výchovno-vyučovacích výsledkov, ocenenie najúspešnejších žiakov triedy a odovzdávanie vysvedčení. Predpokladaný čas ukončenia slávnostného odovzdávania je medzi 08.45 - 09.00. V prípade nepriaznivého počasia sa celé slávnostné ukončenie bude realizovať v interiéri školy.

            Neprevzaté vysvedčenia bude možné prevziať v kancelárii prvého kontaktu v pracovných dňoch od 08.00 do 14.00 počas celých letných prázdnin.

          • Milí žiaci, vážení rodičia a pedagógovia,

          • dnešným dňom, teda piatkom, 26.06.2020, oficiálne končí vzdelávanie na diaľku v školskom roku 2019/2020.

            Dovoľte mi, aby som Vám všetkým úprimne poďakovala za vynaložené úsilie, snahu a čas, ktoré ste spolupráci pri vzdelávaní venovali a vďaka čomu sme spoločnými silami zvládli neľahké obdobie mimoriadneho prerušenia výchovno-vzdelávacieho procesu.

            Všetkým prajem čo najkrajšie strávenie chvíľ zaslúženého oddychu.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Nástup žiakov 6. až 9. ročníka do školy

          • Vážení rodičia,

            prosím, venujte pozornosť Správam, ktoré Vám v piatok boli zaslané cez edupage v súvislosti s nátupom žiakov 6. až 9. ročníka do školy.

            - skupiny vytvorené od 01.06.2020: zmena kmeňových tried, všetky skupiny vstupujú do školy vchodom pre        prvý stupeň a ŠKD,

            - skupiny vytvorené od 22.06.2020: zaradenie žiakov, organizačné pokyny k nástupu, povinné tlačivá.

            Za spoluprácu, ktorá pomôže bezproblémovej realizácii činností v škole, Vám vopred ďakujeme.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Vážení rodičia žiakov 6. až 9. ročníka

          • V súvislosti s uvoľňovaním opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR máte možnosť od 22.06.2020 zaradiť Vaše dieťa do školy, účasť žiaka na činnosti organizovanej školou je naďalej dobrovoľná.

            Z dôvodu organizačného zabezpečenia činnosti školy Vás prosíme, aby ste do stredy, 17.06.2020, záväzne vyjadrili svoj záujem o zaradenie dieťaťa do školy prostredníctvom vyplnenia on-line zisťovania cez webovú stránku školy, modul Komunikácia, časť Prihlasovanie.

             Podrobnosti o obsahu a organizácii činnosti nájdete v úvode on-line formulára zisťovania.

             Za spoluprácu vopred ďakujeme. S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Uvoľňovanie opatrení ÚVZ

          • V súvislosti s uvoľňovaním opatrení Úradu verejného zdravotníctva a s ohľadom na personálne a prevádzkové podmienky Vám oznamujeme, že od pondelka, 15.06.2020:

            - navyšujeme počet detí a žiakov zaradených do skupín v MŠ a ZŠ - Váš záujem je potrebné zaslať mailom: pre MŠ na msmahra@ms.trnava.skpre ZŠ: info@zskm.trnava.sk (pokyny k zaradeniu Vám následne oznámime):

            MŠ, Kornela Mahra 9 - 10 voľných miest,

            MŠ, Čajkovského 28 - 10 voľných miest,

            ZŠ poldenný pobyt (bez ŠKD) - 34 miest,

            ZŠ celodenný pobyt (s ŠKD) - 12 miest,

            - rušíme harmonogram nástupu do skupín zaradených na činnosť v ZŠ, nástup žiaka do skupiny je v čase 07.30 až 08.00; ostatné organizačné náležitosti nástupu (vchod, trieda skupiny, vyhlásenie zákonného zástupcu) zostávajú nezmenené.

            Dovoľujeme si Vám pripomenúť, že ak Vaše dieťa nastupuje do skupiny po prvýkrát alebo po neprítomnosti dlhšej ako tri dni, je potrebné pri nástupe do ZŠ aj do MŠ opakovane odovzdať Vyhlásenie zákonného zástupcu, ktorého znenie platné k 15.06.2020, si môžete stiahnuť tu:

          • Nástup skupín do ZŠ

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            na základe plynulej realizácie ranného filtra žiakov zaradených do skupín na činnosť v škole, Vám oznamujeme, že od pondelka, 08.06.2020, skracujeme dobu nástupu skupín a upravujeme harmonogram nástupu do školy.

            Ostatné organizačné náležitosti zostávajú nezmenené.

            Ďakujeme Vám za spoluprácu a všetkým prajeme príjemné prežitie víkendu.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

            Dovoľujeme si Vám pripomenúť, že ak Vaše dieťa nastupuje do skupiny po neprítomnosti dlhšej ako tri dni, je potrebné pri nástupe do ZŠ opakovane odovzdať Vyhlásenie zákonného zástupcu, ktorého aktualizované znenie si môžete stiahnuť tu:

          • Poďakovanie

          • Vážení rodičia a milí žiaci,

            ďakujeme Vám za rešpektovanie regulovaného vstupu do areálu školy a dodržiavanie protiepidemiologických opatrení, vďaka čomu sa dnešný ranný filter žiakov skrátil o dvadsať minút a prebehol v príjemnej a pokojnej atmosfére.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Regulovaný vstup do areálu ZŠ od 02.06.2020

          • Vážení rodičia žiakov základnej školy,

            napriek tomu, že škola vykonala dostatočné preukázateľné informovanie, Vám s poľutovaním musíme oznámiť, že vzhľadom na skúsenosť s dodržiavaním protiepidemiologických opatrení (zamedzenie zhromažďovania a dodržiavanie povinných rozostupov označených na zemi pri príchode do budovy školy) od zajtra, t. j. od 02.06.2020, bude do areálu základnej školy vstup regulovaný tak, aby škola bola schopná splniť dodržiavanie nariadených protiepidemiologických opatrení a prípadné zhromažďovanie sa dialo na verejnom priestranstve, kde za svoje správanie preberá každý osobnú zodpovednosť.

            Veríme, že toto opatrenie, ktoré prijímame v záujme ochrany Vašej, Vašich detí a našich zamestnancov, prijmete s porozumením a budete ho akceptovať.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Pokyny k nástupu dieťaťa do MŠ

          • Vážení rodičia detí materskej školy,

            do sekcií materskej školy, v ľavom navigačnom paneli (MŠ K. Mahra 9 a MŠ Čajkovského 28), boli do časti DÔLEŽITÉ pridané materiály týkajúce sa nástupu Vášho dieťaťa do materskej školy od 01.06.2020.

            Prosíme Vás, aby ste sa so znením materiálov oboznámili a tým prispeli k skráteniu čakacej doby pri prevzatí dieťaťa do materskej školy. 

            Za spoluprácu Vám vopred ďakujeme.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy

          • Organizačné pokyny k nástupu so ZŠ

          • Vážení rodičia, 

            do Správ Vám boli zaslané organizčné pokyny k nástupu Vášho dieťaťa do školy. Súčasťou správ sú prílohy, ktoré je potrebné vytlačiť, vyplniť a žiak ich v pondelok, 01.06.2020, pri vstupe do školy odovzdá. V prípade, ak nemáte možnosť prílohy vytlačiť, môžete si ich v piatok, 29.05.2020, v tlačenej podobe prevziať v kancelárii prvého kontaktu v základnej škole. Bez odovzdania vyplnených tlačív nebude môcť byť Vaše dieťa zaradené do skupiny. Veríme, že v správe nájdete všetky potrebné informácie. V opačnom prípade Vám radi na doplňujúce otázky odpovieme mailom (lea.vretenarova@zskm.trnava.sk) alebo cez modul Správy.

            S úctou Mgr. Lea Vretenárová, riaditeľka školy 

          • Školské stravovanie od 01.06.2020

          • Vážení rodičia a žiaci,

            od 01.06.2020 obnovujeme prevádzku zariadenia školského stravovania za účelom prípravy a výdaja stravy pre deti, ktoré boli prihlásené na dochádzku do školy.

            Nakoľko pri prerušení prevádzky školy boli žiaci zo stravy automaticky odhlásení, je potrebné Vaše dieťa na stravovanie prihlásiť prostredníctvom prihlasovacích údajov k stravovaciemu systému (eSKOLY.sk) , na ktorý budete presmerovaný cez webovú stránku školy, časť  Jedálny lístok. Z dôvodu zabezpečenia objednávok Vás prosíme o prihlásenie Vášho dieťaťa do štvrtka, 28.05.2020, do 10.00.

            V záujme dodržania usmernení ministerstva školstva a Úradu verejného zdravotníctva SR bude z prevádzkových dôvodov žiakom strava podávaná nasledovne:

            - žiaci zaradení do skupiny s celodenným pobytom v škole - teplá strava podávaná v jedálni v etapách s 15-minútovými prestávkami na dezinfekciu,

            - žiaci zaradení do skupiny s poldenným pobytom (bez ŠKD) - suchá strava s výdajom v miestnosti, kde sa skupina zdržuje počas dňa.

            V prípade, ak si dieťa nemôže osobne prevziať stravu, na ktorú bolo prihlásené, strava bude deťom distribuovaná prostredníctvom ich zákonných zástupcov, ktorí stravu fyzicky vyzdvihnú pri výdajnom okienku za dodržania hygienických podmienok.

          • Základné informácie k zisťovaniu

          • Od 01.06.2020 Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR umožňuje otvorenie prvého až piateho ročníka základných škôl a školských klubov detí.

            Žiaci 1. - 5. ročníka môžu navštevovať školu alebo sa budú vzdelávať doma, tak ako doteraz.

            Žiaci 6. - 9. ročníka sa budú naďalej vzdelávať distančne,  tak ako doteraz.  

            Nástup dieťaťa do školy je dobrovoľný, na rozhodnutí rodiča.

            Predpokladaný režim pobytu dieťaťa v škole, v čase od 07.30 do 16.00:

            • v prípade väčšieho počtu skupín nástup do školy v časových úsekoch v úsekoch v 10 minútových intervaloch od 07:30 do 08:30,
            • do 12.00 výchovno-vzdelávací proces v skupine,
            • do 16.00 činnosť v školskom klube detí.

            Konkrétne podmienky režimu otvorenia budú záležať od miestnych podmienok vývoja šírenia nákazy COVID-19 a od personálnych, materiálnych a priestorových možností školy.

            Prosíme Vás o vyjadrenie záväzného záujmu o zaradenie Vášho dieťaťa do skupiny, ktorá bude navštevovať školu.

            Svoj záujem, prosím, vyjadrite vyplnením on-line zisťovania cez webovú stránku školy, modul Komunikácia, časť Prihlasovanie do piatku, 22.05.2020.

            V jednej skupine v škole a v školskom klube detí bude maximálne 20 detí, pričom skupina môže byť vytvorená žiakmi z rôznych tried. Vytvorené skupina sa nebudú meniť, aj keď počet žiakov klesne, čím nebude dochádzať k migrácií žiakov medzi jednotlivými skupinami.

            Pre žiakov prítomných v škole bude zabezpečené stravovanie, obed.

            V prípade záujmu presahujúceho personálne, materiálne a priestorové možnosti školy budú do skupiny prednostne umiestnení žiaci podľa poradia kritérií určených v rozhodnutí ministra.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Kornela Mahra 11, Trnava
      • tel. 033/ 3236 880
      • +42133 3236 880
      • Ulica Kornela Mahra 2795/11 917 08 Trnava Slovakia
      • 37990357
      • 2022100553
      • tel.: 033/3236 880 sekretariat@zskm.trnava.sk
      • tel. 033/ 3236 885
      • tel. 033/3236 887
      • tel. 033/3236 884
      • tel. 033/ 3236 883
      • tel.: 033/ 3236 886
      • zástupca: 033/3236 759 (kancelária na MŠ Mahra) email: mscajkovskeho@ms.trnava.sk triedy: 033/3236 815
      • zástupca: 033/3236 759 email: msmahra@ms.trnava.sk triedy: 033/3236 761
      • škola: 033/ 32 36 882 email: martina.bednarova@zskm.trnava.sk EP MŠ K.Mahra 9 033/ 32 36 760 sjmahra@ms.trnava.sk - párny kalendárny týždeň: pondelok, streda, piatok - nepárny kalendárny týždeň: utorok a štvrtok EP MŠ Čajkovského 28 033/32 36 814 sjcajkovskeho@ms.trnava.sk - párny kalendárny týždeň: utorok a štvrtok - nepárny kalendárny týždeň: pondelok, streda, piatok
      • https://zskmahratt.edupage.org/text4/ 033/3236 889
      • Mesto Trnava Hlavná 1 917 71 Trnava
      • Zriaďovacia listina č. OVŠaK/41959-84788/2021/Bb, dodatok 1. č. OVŠaK-5093-8998/2014/Bb dodatok 2. č. OVŠakK/806-4280/2018/Gl riaditeľka školy: Mgr. Lea Vretenárová
    • Prihlásenie